BESA TIME®

Portali i Lajmit të Vertetë

  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR

  Kategori: KRYESORET Tarih: 4-09-2019, 16:46

  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR

  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE
  TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR

  JU LUTEMI MOS NGURONI TË BËHENI PJESË E PRANVERES SHQIPTARE
  QË DO TË FILLOJË TË LULËZOJË NGA KOSOVA SHQIPTARE ME 6 TETOR

  AFATI I FUNDIT I REGJISTRIMIT ËSHTË ME 10 SHTATOR 2019
  REGJISTROHENI: Telefon, Viber, WhatsApp
  +383 45 953 181 : +383 45 953 186
  +383 49 223 563 : +383 49 633 904

  Sokol BRAHAJ me 4 shtator 2019 për BesaTime.com


  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR


  Prononcimi zyrtarë i Lëvizjes VETËVENDOSJE është si më poshtë;
  Lëvizja VETËVENDOSJE!
  Qendra në Shqipëri
  Tiranë, 1 shtator 2019

  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR


  REGJISTROHU DHE VOTO NGA SHQIPËRIA TANI NËSE JE ME PREJARDHJE NGA KOSOVA

  Në kuadër të fushatës “Pranvera shqiptare fillon nga Kosova” sot po bëjmë publik një fakt që nuk u është treguar shqiptarëve me origjinë nga Kosova që jetojnë në Shqipëri. Të gjithë qytetarët që jetojnë në Republikën e Shqipërisë dhe kanë një dokument që vërteton se janë me prejardhje nga Kosova, ose që kanë një prind me prejardhje nga Kosova, kanë të drejtën e votës në zgjedhjet në Kosovë, edhe pa qenë shtetas.

  Ligjin që e mundëson realizimin e kësaj të drejte, Republika e Kosovës e ka miratuar kohë më parë për t’i dhënë të drejtën serbëve që janë larguar nga Kosova që të bëhen pjesë e proceseve të votimeve në Kosovë. Në çdo proces zgjedhor në Kosovë institucionet e Serbisë koordinohen që të çojnë në Kosovë me dhjetra mijëra vota me postë nga Serbia të atyre serbëve që nuk e kanë shtetësinë e Kosovës, por që dëshmojnë se janë me prejardhje nga Kosova.

  Mirëpo, edhe pse nuk është bërë publike më parë, e njëjta gjë vlen edhe për të gjithë shqiptarët me prejardhje nga Kosova që jetojnë sot në Shqipëri. Çdo qytetar që jeton në Shqipëri dhe ka lindur në Kosovë, ose çdo qytetar që jeton në Shqipëri dhe ka një prind që ka lindur në Kosovë, ose çdo qytetar që jeton në Shqipëri dhe ka një prind që ka shtetësinë e Kosovës, ka të drejtën e votës në Kosovë.

  Për ta ushtruar të drejtën e votës, shqiptarët me prejardhje nga Kosova që jetojnë në Republikën e Shqipërisë, duhet të bëjnë menjëherë regjistrimin deri në datën 10 shtator 2019.

  Procesi i regjistrimit është shumë i thjeshtë, dhe për më tepër, Lëvizja VETËVENDOSJE! në Kosovë ka hapur një qendër thirrjesh për të lehtësuar procesin duke iu përgjigjur pyetjeve të të gjithë qytetarëve që duan të regjistrohen.

  Thirrjet mund të bëhen nga Shqipëria direkt
  me telefon ose edhe me Viber, apo WhatsApp, në numrat e telefonit:

  +383 45 953 181
  +383 45 953 186
  +383 49 223 563
  +383 49 633 904.
  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR


  Telefononi menjëherë për t’u sqaruar mbi procedurat e regjistrimit. Për më shumë informacion mund të vizitoni direkt edhe faqen e internetit të Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ) të Kosovës: http://www.kqz-ks.org/sherbimet-per-votues…/votimi-me-poste/

  Theksojmë se qytetarët mund ta bëjnë regjistrimin dhe pastaj të votojnë me postë edhe pa qenë shtetas të Kosovës.
  Ata që janë shtetas të Kosovës është shumë e rëndësishme të udhëtojnë në Kosovë për të votuar në datën 6 tetor në zgjedhjet e parakohshme parlamentare.
  Ata që nuk janë shtetas të Kosovës, por vërtetojnë prejardhjen nga Kosova, duhet të regjistrohen deri në datën 10 shtator për të votuar më tej me postë.
  Në vijim janë dy rastet e mënyrës së vërtetimit të prejardhjes nga Kosova për ata që jetojnë në Shqipëri:

  1. Nëse një qytetar ka lindur në Kosovë, por nuk ka shtetësinë e Kosovës, mund ta vërtetojë prejardhjen nga Kosova duke dorëzuar në internet një kopje (fotografi) të një dokumenti indentifikimi (certifikatë lindjeje, pasaportë të Ish Jugosllavisë ose UNMIK-ut, letërnjoftim të ish Jugosllavisë ose UNMIKU-t, apo edhe dokumente të tjerë). Ky dokument i Kosovës duhet shoqëruar me një kopje (fotografi) të një dokumenti zyrtar identifikimi të Republikës së Shqipërisë (letërnjoftimi, pasaporta, ose patenta e shoferit).

  2. Nësë një qytetar që jeton në Shqipëri, nuk ka lindur vetë në Kosovë, por ka një prind me prejadhje nga Kosova, apo me shtetësi të Kosovës, atëherë duhet të regjistrohet përmes internetit me një kopje (fotografi) të një dokumenti indentifikimi të prindit (certifikatë lindje, pasaportë të Ish Jugosllavisë, UNMIK-ut, ose Republikës së Kosovës, apo një letërnjoftim të ish Jugosllavisë, ose UNMIKU-t, apo të Republikës së Kosovës, por edhe dokumente të tjerë). Ky dokument nga Kosova duhet shoqëruar me një kopje (fotografi) të një dokumenti zyrtar identifikimi të Republikës së Shqipërisë (letërnjoftimi ose pasaporta, ose patenta e shoferit) si dhe një kopje (fotografi) e certifikatës familjare të qytetarit që jeton në Shqipëri dhe ka prindin me prejardhje nga Kosova.  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR


  Regjistrohuni sa më shpejtë të jetë e mundur.
  Telefononi për më shumë informacion e për ndihmë.
  Nënvizojmë se afati i fundit i regjistrimit është data 10 shtator.
  Të bashkuar do ta fillojmë ndryshimin e madh për shqiptarët me fitoren në këto zgjedhje në Kosovë.

  Tiranë, 1 shtator 2019

  Lëvizja VETËVENDOSJE!
  Qendra në Shqipëri

  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR

  Sokol BRAHAJ, 4 shtator 2019,
  BesaTime.com

  DOKUMENT: ENVER HOXHA DHE TË GJITHË KOMUNISTAT (E SOCIALISTAT E SOTSHËM) ISHIN DHE JANË TRADHTARË TË KOMBIT

  DOKUMENTI: ENVER HOXHA DHE TË GJITHË KOMUNISTAT (E SOCIALISTAT E SOTSHËM) ISHIN DHE JANË TRADHTARË TË KOMBIT SOT TRADHTINË KOMBËTARE TË KOMUNISTE PO E NDJEK HAP PAS HAPI PS'JA E EDI RAMËS DHE DREJTUESIT E PARTISË...

  KREJT KOSOVA N'KËMBË: VJEN NË TIRANË PËR TI DALË ZOT ÇAMËRISË E DETIT SHQIPTAR

  KREJT KOSOVA N'KËMBË: VJEN NË TIRANË PËR TI DALË ZOT ÇAMËRISË E DETIT SHQIPTAR KRYETARI I SHOQATËS ÇAMËRIA-KOSOVË NEXHMI MUÇIQI: SOT NUK JEMI KËTU PËR TË BËRË ZHURMË, POR, PËR T’JA BËRË TË QARTË BOTËS MBARË SE SHQIPTARËT JANË TË...

  EDI: T’GJITHË SHQIPTARËT PO I BASHKOJ, HASHIMI: ANI DE BAC, BASHKË E KRYJMË

  RAMA: T’GJITHË SHQIPTARËT PO I BASHKOJ, THAÇI: ANI DE BAC, BASHKË E KRYJMË EDI RAMA "bashkimi i Shqipërisë me Kosovën nuk mund të përjashtohet nëse perspektiva për anëtarësimin e Ballkanit në BE venitet. HASHIM THAÇI: “Bashkimi...

  KOSOVA ËSHTË ZEMRA e ÇAMËRIA ËSHTË SHPIRTI i SHQIPËRISË: KEMI VEÇ NJË ATDHE

  KOSOVA ËSHTË ZEMRA e ÇAMËRIA ËSHTË SHPIRTI i SHQIPËRISË, NE SHQIPTARËT KEMI VEÇ NJË ATDHE Ne fjalimin e bërë në Konventën e PDIU-së në Tiranë deputetja Mesila Doda, njëkohësisht dhe sekretarja e përgjithshme e PDIU'së duke folur...

  Yorum ekle
  Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

  Kodu girin:
  Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
  Kodu GüncelleSitemizi değerlendirin

image
image
image
image
BESATIME►QË NGA 2002’SHI©◄

Të gjitha tekstet, imazhet dhe përmbajtjet në botimin e kësaj faqe interneti i përkasin BesaTime©. Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i paautorizuar i kësaj faqeje.
Kontakt: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
RRETH NESH►
1-BESATIME: ËSHTË Portal Interneti i Shtypit të Lirë, i Mendimit Ndryshe dhe Respektues i Etikës dhe Prencipeve të Shtypit. 2-BESATIME: KA PËR QËLLIM TJU PËRCJELLË TË INTERESUARVE DREJTË PËR SË DREJTI; Lajmin, Informacionin, Analizen, Studimin, Kërkimin, Raportin E VËRTETË DHE TË PA-ANSHËM, në fushen; Strategjike, Politike, Ekonomike, Sociale, Diplomatike, Kulturore, Artistike, Sportive si dhe në çdo temë tjetër që i përket njeriut. 3-BESATIME: ËSHTË E PAVARUR, nuk ka lidhje me asnjë Organizatë, Parti apo Lëvizje Politike. Financohet Vetëm nga Themeluesit e Vet. 4-BESATIME: Operon në fushën e informacionit dhe të shtypit në gjuhen Shqip, Turqisht dhe Anglisht. Është vazhdimësi e “Think-Tank Besa Strategy [2002]”. Në përgjithësi vepron në të gjithë Botën, Bashkimin Evropian dhe Ballkanin. Në veçanti tregon intensivitet për çështje që kanë të bëjnë me Shqiptarët në Rajon dhe Turqinë. 5-BESATIME: Çdo shkrim i publikuar nё portal mund tё mos përputhet me mendimin tonë, dhe pёr kёtё arsye pёrgjegjёsia e shkrimit nё portal i pёrket vetem autorit. 6-BESATIME: Në të njëjten kohë është portali i vetem zyrtar ku “DIASPORA DHE LOBI SHQIPTAR NË TURQI” publikon. 7-Kryeredaktor: Sokol Brahaj◄

Dizajn: Shaban ILIRI, Perkthimi ne Shqip Can ARNAVUT - Kontakt: shabaniliri35@gmail.com'