BESA TIME®

Portali i Lajmit të Vertetë

  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...

  Kategori: KRYESORET Tarih: 10-02-2017, 12:07
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL... do të shkruante SarandaWeb.net'i dje me këtë titullin origjinal të lajmit “Turqit rikthehen në Konispol pas 105 vjetësh, këtë herë jo me shpata, por me ndihma”.
  Nga Turqia ka qenë Kryetar i Bashkisë Afyon Burhanettin Çoban i cili gjatë një vizite në Konispol, i shoqëruar edhe nga Ambasadori i Turqisë në Shqipëri Hidajet Bajraktar ka sjellë dhuratë 1 Auto-ambulancë, 120 kosha mbeturinash, 4 pompa uji , mjete shërbimi, paisje elektrike dhe elektronike për shkollat dhe ndihma ushqimore për banorët e bashkisë së Konispolit.  Ndërsa në lidhje me këtë lajm, i cili është i pari ndërmjet dy shteteve tona, Ambasada Turke në Tiranë, ne faqen syrtare sociale facebook "Turkish Embassy in Tirana" me disa foto te bukura nga aktiviteti nxjerr këtë shkrim:
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...Dje ne date 7 shkurt, Ambasadori Hidayet Bayraktar, beri nje vizite, ne jug te Shqiperise, 310 km larg Tiranes, ne Konispol. Ai mori pjese ne ceremonine e dorezimit te materialeve te dhuruara nga Bashkia e Afyonkarahisar, per Bashkine e Konispolit, qytete keto te binjakezuara. Dhuratat perbeheshin nga 1 ambulance me te gjitha karakteristitkat dhe kilometrazh zero, 3 pompa uji, 120 kosha te medha mbeturinash, printera te shumte, makine fotokopjeje, sisteme zeri dhe elektrike, aparate projeksioni dhe aparate te tjera. Ne kete ceremoni moren pjese, Kryetari i Bashkise se Afyonkarahisar Burhanettin Çoban, Kryetari i Bashkise Konispol Dr. Shuaip Beqiri, Zv.Kryetari i Bashkise Tirane dhe Kryetari i Shoqates Çameria Abaz Hado, anetare te Keshillit Bashkiak te Afyonkarahisarit, Kryetari i Shoqates ALSAR, qe u be ndermjetese per binjakezimin e ketyre qyteteve, Mehdi Gurra, si dhe mesues dhe nxenes te shkollave te Konispolit.
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...


  Për këtë lajm Bashkia Konispol-Shuaip Beqiri shkruan në portalin syrtar të bashkisë; Ishte nder dhe kënaqësi të mirprisnim në Konispol miqtë tanë nga Turqia: Z. Hidayet Bayraktar Ambasador i Turqisë në Shqipëri, Z. Burhanettin Çoban Kryetar i Bashkisë Afyon ( Turqi) si dhe Z.Mehdi Gurra Kryetar i Shoqatës “ALSAR”. Ky aktivitet kishte si synim dorëzimin e disa dhuratave për komunitetin ( 1 Auto- ambulancë, 120 Kosha mbeturinash, 4 Pompa uji, paisje elektrike dhe elektronike për shkollat me synim përsosjen e mësimdhënies si dhe ndihma të vazhdueshme ushqimore për familjet në nevojë). Në shenjë mirënjohje për kontributin e dhënë popullit të Konispolit, me propozim të Kryetarit të Bashkisë Z. Shuaip Beqiri dhe vendim të Këshillit Bashkiak, miqëve tanë i’u akordua titulli “Qytetar Nderi”. Forcimi i marrdhënieve midis Bashkisë Konispol dhe Bashkisë Afyon, por mbi të gjitha midis dy popujve ishte kryefjala e këtij aktiviteti.
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...  Kryetar i Shoqatës “ALSAR” Mehdi Gurra, i cili ka një rol konstruktiv shumë të madh në këtë projekt, në lidhje me këtë shkruan; VIJOJNE PROJEKTET E NDIHMËS, PËR BANORËT E BASHKISË KONISPOL
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  Në një atmosfere festive jane zhvilluar në Konispol me 07 shkurt 2016 ceremonitë e dhurimit të pajisjeve,bazës materiale dhe ndihmave humanitare ne sherbim të komunitetit të banorëve të kësaj zone. Realizimi i kësaj veprimtarie vjen si një kurorëzim i suksesshëm i marrëdhënieve të binjakëzimit ndërmjet Bashkisë Konispol dhe Bashkisë Afyon në Turqi, të mundësuara me iniciativën dhe ndërmjetësimin e Shoqatës Alsar . Në ceremonitë e realizimit të këtyre projekteve moren pjese Kryetari i Bashkisë Afyon në Turqi Burhanettin Çoban ambasadori i Turqisë në Tiranë, Hidayet Bayraktar Kryetari i Bashkisë së Konispolit Z. Shuaip Beqiri, kryetari i Shoqatës "ALSAR", Mehdi Gurra dhe përfaqësues të pushtetit lokal dhe shoqërisë civile të zonës. Ambasadori Bayraktar gjatë fjalës së tij në ceremoninë e organizuar me këtë rast u shpreh se ndodhen në këtë qytet për dorëzimin e ndihmave të ndryshme të ofruara nga Bashkia e Afyonkarahisarit, duke përfshirë një ambulancë të kompletuar, pompa uji dhe ndihma të tjera të ndryshme. Duke vënë në dukje se dy bashkitë janë binjakëzuar dy muaj më parë, ai tha se kjo ceremoni tregon se Turqia ka qenë dhe është e gatshme të qëndrojë pranë shqiptarëve nga veriu deri në jug. Me institucionet tona zyrtare, shoqatat jo qeveritare etj, po punojmë për të forcuar bashkëpunimin dhe miqësinë tonë të bazuar në themele të hershme. Ai ka falënderuar nënkryetarin e Parlamentit të Shqipërisë, Shpëtim Idrizi dhe kryetarin e Shoqatës ALSAR, Mehdi Gurra, për kontributin e dhënë në forcimin e marrëdhëniet mes dy popujve dhe në veçanti mes dy bashkive. Ndërsa kryetari i Bashkisë së Afyonkarahisarit, Burhanettin Çoban, u shpreh se kanë pritur në Afyon kryetarin e Bashkisë së Konispolit, Shuaip Beqiri, ku është firmosur edhe akti i binjakëzimit mes dy bashkive. Ai u shpreh më tej se si shenjë e kësaj vëllazërie ata kanë sjellë këtë kontigjent ndihme. Kryetari i shoqatës “Alternativa e së Ardhmes” (ALSAR), u shpreh se kjo veprimtari është pjesë e angazhimeve tona për të përmbushur misionin fisnik për të ngjallur në shoqëri shpresën se askush nuk është vetëm e i braktisur, se është e drejta e lindur dhe e patjetërsueshme e gjithsekujt, që të ndjejë pranë dorën e ngrohtë të ndihmës njerëzore në çdo rast nevoje. Tashme prej nje periudhe pothuajse 1 vjeçare Shoqata Alsar mbeshtetur ne marreveshjen e bashkepunimit me bashkine Konispol, po vijon ofrimin e kontributeve te saj ne 3 fushat e veprimtarise se saj ne ate arsimore, kulturore dhe humanitare, ne sherbim komunitetit te banoreve te kesaj zone, dhe do te vijoje te sherbeje edhe si nje katalizator per zhvillimin e marredhenieve shqiptaro turke. Ndersa Kryetari i Bashkisë Konispol Shuaip Beqiri gjatë fjalës së tij vlerësoi kontributin e cmuar të Bashkise Afyon në shërbim të kësaj zone si ne drejtim të përmirësimit të infrastrukturës dhe sherbimeve, njeherazi ai vleresoi rolin dhe kontributin e ambasadorit te Turqise per forcimin e marredhenieve shqiptaro turke, si dhe Shoqaten Alsar per zhvillimin e projekteve arsimore dhe ato të përkujdesjes sociale ndaj njerëzve në nevojë. Zoterinjte e nderuar Burhanettin Çoban, Hidajet Bayraktar dhe Mehdi Gurra janë vlerësuar me titullin "Qytetar nderi" të Bashkisë së Konispolit, titull ky që u është dorëzuar gjatë një ceremonie nga kryetari i kësaj bashkie, Shuaip Beqiri. Kjo veprimtari më pas është vijuar me ceremonite e dhurimit te : Ø një auto ambulancë me të gjitha pajisjet, Ø 4 pompave per furnizimin me ujë te pijshem për banorët e zonës, Ø 120 kontenier lëvizës per mbeturina, Ø Pajisje elektronike ( printer, fotokopje, video projector, qender zeri )për shkollat . Ø Dhurata ne pajisje kancelarike e cokollata per nxenesit e shkollave Ø Ndihma ne 100 pako ushqimore per familjet me ne nevoje te kesaj zone.


  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...

  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...

  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...
  TURQIT PAS 105 VJETËSH PËRSËRI SHKELIN N'KONISPOL...

  BesaTime.com

  BOMBË TJETËR PËR GREQINË: PAPA GJON PALI II,UNË DO TË LUTEM PËR SHQIPTARËT E ÇAMËRISË

  BOMBË TJETËR PËR GREQINË NGA PAPA GJON PALI II: UNË DO TË LUTEM PËR VUAJTJET E SHQIPTARËVE TË ÇAMËRISË QË U JANË SHKAKTUAR NGA GREQIA SHKRUAN ATI I SHENJTE PAPA GJON PALI II NË LETËRPËRGJIGJEN E TIJ DREJTUAR SHOQATËS...

  ATHINË-BEOGRAD RINOVIM I MARRËDHËNIVE STRATEGJIKE: ÇFARË SHKRUAJNË ANALISTËT E ANKARASË

  ATHINË-BEOGRAD RINOVIM I MARRËDHËNIVE STRATEGJIKE: ÇFARË SHKRUAJNË ANALISTËT E ANKARASË Gjatë vizitës së kryeministrit grek, Aleksis Cipras në Beograd u vendos për krijimin e një Bordi të Përbashkët të Lartë Këshillues dhe...

  UNË KAM QENË QYTETAR I QYTETIT STALIN
  ---

  UNË KAM QENË QYTETAR I QYTETIT STALIN

  UNË KAM QENË QYTETAR I QYTETIT STALIN “Unë kam qenë qytetar i Qytetit Stalin", është një projekt i cili nëpërmjet aktiviteteve të tij do të nxjerrë në pah një episod të rëndësishëm në historinë e Europës dhe të botës,...

  ÇAMËRI, MOJ ÇAMËRI "SHPALLJEN E PAVARËSISË QË TA BËNË, ËSHTË SI NJË KASTRAVEC MES PJESHKAVE”

  [b]ÇAMËRI, MOJ ÇAMËRI "SHPALLJEN E PAVARËSISË QË TA BËNË, ËSHTË SI NJË KASTRAVEC MES PJESHKAVE” DO TË THOJË AKTIVISTI I ÇËSHTJES SHQIPTARE, ÇAMI I AMERIKËS ELSHANI.... Duhet ta dimë mirë se, Pavarësia e Çamërisë nuk shpallet në...

  SHPËTIM IDRIZI: PDIU ËSHTË PARTI SOVRANE, KOMBETARE KU EDHE E KEMI TREGUAR KËTË GJË. PDIU NUK ËSHTË AS SHPATË, AS JASTËK I ASNJËRËS.

  SHPËTIM IDRİZİ: ***PDIU ËSHTË PARTI SOVRANE, KOMBETARE KU EDHE E KEMI TREGUAR KËTË GJË. ***PDIU NUK ËSHTË AS SHPATË, AS JASTËK I ASNJËRËS. ***SI SHQIPTARE TE ÇAMËRISË NUK I KEMI BORXH KËRKUJT, JEMI NË GJENDJE TË FALIM DHE JEMI...

  Yorum ekle
  Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

  Kodu girin:
  Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
  Kodu Güncelleimage
image
image
image
BESATIME►QË NGA 2002’SHI©◄

Të gjitha tekstet, imazhet dhe përmbajtjet në botimin e kësaj faqe interneti i përkasin BesaTime©. Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i paautorizuar i kësaj faqeje.
Kontakt: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
RRETH NESH►
1-BESATIME: ËSHTË Portal Interneti i Shtypit të Lirë, i Mendimit Ndryshe dhe Respektues i Etikës dhe Prencipeve të Shtypit. 2-BESATIME: KA PËR QËLLIM TJU PËRCJELLË TË INTERESUARVE DREJTË PËR SË DREJTI; Lajmin, Informacionin, Analizen, Studimin, Kërkimin, Raportin E VËRTETË DHE TË PA-ANSHËM, në fushen; Strategjike, Politike, Ekonomike, Sociale, Diplomatike, Kulturore, Artistike, Sportive si dhe në çdo temë tjetër që i përket njeriut. 3-BESATIME: ËSHTË E PAVARUR, nuk ka lidhje me asnjë Organizatë, Parti apo Lëvizje Politike. Financohet Vetëm nga Themeluesit e Vet. 4-BESATIME: Operon në fushën e informacionit dhe të shtypit në gjuhen Shqip, Turqisht dhe Anglisht. Është vazhdimësi e “Think-Tank Besa Strategy [2002]”. Në përgjithësi vepron në të gjithë Botën, Bashkimin Evropian dhe Ballkanin. Në veçanti tregon intensivitet për çështje që kanë të bëjnë me Shqiptarët në Rajon dhe Turqinë. 5-BESATIME: Çdo shkrim i publikuar nё portal mund tё mos përputhet me mendimin tonë, dhe pёr kёtё arsye pёrgjegjёsia e shkrimit nё portal i pёrket vetem autorit. 6-BESATIME: Në të njëjten kohë është portali i vetem zyrtar ku “DIASPORA DHE LOBI SHQIPTAR NË TURQI” publikon. 7-Kryeredaktor: Sokol Brahaj◄

Dizajn: Shaban ILIRI, Perkthimi ne Shqip Can ARNAVUT - Kontakt: shabaniliri35@gmail.com'