BESA TIME®

Portali i Lajmit të Vertetë

  SHQIPTARË, NGA PREVEZA NË MOLLË TË KUQE KEMI VEÇ NJË ATDHE

  Kategori: KRYESORET Tarih: 10-05-2017, 10:25
  SHQIPTARË, NGA PREVEZA NË MOLLË TË KUQE KEMI VEÇ NJË ATDHE

  "NE TË GJITHË SHQIPTARËT, PA DALLIME POLITIKE, KRAHINORE, FETARE E PREJARDHJEJE NGA PREVEZA NË MOLLË TË KUQE KEMI VEÇ NJË ATDHE"
  Nga Sokol BRAHAJ 10/05/2017

  Ne të gjithë shqiptarët, pa dallime politike, krahinore, fetare e prejardhjeje "Kemi Veç një Atdhe" që fillo nga Preveza e deri në Mollë të Kuqe, "Kemi Veç Një Atdhe dhe gjithçka që na ndan, është e parëndësishme, para asaj që na bashkon, përpara Shqipërisë" thotë Kryetari i PDIU'së Shpëtim Idrizi duke nënvizuar 10 pikat më kryesore të politikës kombëtare, që kurrë më parë sjanë shprehur haptas nga asnjë subjekt politik nën umbrellen e Parlamentit të Tiranës së Shqipërisë së vogël.

  Para se të analizoj PDIU'në si parti nacionaliste e kombëtare po shkruaj çfarë tha dje në mbledhjen e Këshillit Kombëtar, kryetari i saj Shpëtim Idrizi. Ne shqiptarët nuk kemi Atdhe tjetër dhe po prishëm këtë që kemi, do të duhet ta rindërtojmë prapë, duke vuajtur e duke u lumturuar vetëm këtu, sepse kemi “Veç një Atdhe!”. Kemi Veç Një Atdhe dhe gjithçka që na ndan, është e parëndësishme, para asaj që na bashkon, përpara Shqipërisë thotë Idrizi dhe nënvizon 10 pikat e mëposhtme:


  SHQIPTARË, NGA PREVEZA NË MOLLË TË KUQE KEMI VEÇ NJË ATDHE
  1-Kemi vetëm një Atdhe, nga Preveza në Mollë të Kuqe, që na bën të gjithë shqiptarë, pa dallime politike, krahinore, fetare e prejardhjeje.
  2-Kemi një zë për bashkimin kombëtar dhe për Çështjen Çame, aspirata të kahershme të kombit tonë.
  3-Kemi nevojë për një Pakt Kombëtar për të ndërtuar një Shqipëri të drejtë, të konsoliduar e kombëtariste, me siguri të plotë kombëtare, me solidaritet ndaj atyre që kanë nevojë.
  4-Kemi nevojë të sigurojmë vazhdimësinë kombëtare, duke ndihmuar ekonomikisht familjet me më shumë se dy fëmijë, për të ndaluar rrudhjen e Shqipërisë.
  5-Kemi nevojë për një Pakt Kombëtar për një ekonomi që nuk u shërben të huajve e as të paktëve, por i shërben prodhuesit dhe qytetarit shqiptar.
  6-Kemi nevojë për një Pakt Kombëtar që bashkon ekonominë e trevave shqiptare, për të shtuar së paku 100 mijë vende pune dhe për të krijuar parakushtet e bashkimit kombëtar.
  7-Kemi nevojë për një Pakt Kombëtar, që diaspora është pjesë e pandashme e shqiptarisë dhe duhet të ketë vëmendjen e plotë të shtetit shqiptar.
  8-Kemi nevojë për një Pakt Kombëtar për integrimin europian, uljen e konfliktualitetit të brendshëm politik dhe zbatimin e ndërsjellësisëme fqinjët tanë.
  9-Kemi nevojë për një Pakt Kombëtar për t’u shkëputur nga e kaluara, për të mbyllur kapitullin e regjimit komunist, duke zgjidhur çështjen e pronave dhe dëmshpërblimin e ish-të përndjekurve politikë.
  10-Kemi nevojë për një Atdhe që i mëshon arsimit, kulturës, rinisë, shëndetësisë dhe mjedisit, për të rritur mirëqenien e çdo shqiptari dhe për të rritur shpresën e brezave në vijim.  KUSH ËSHTË KJO PARTIA DREJTËSI INTEGRIM UNITET (PDIU)

  Partia për Drejtësi, Integrim dhe Unitet, është partia e cila themelin e saj e ka filluar me një Shoqatë e cila u formua e para si Organizata Jo Qeveritare (OJQ) pas sistemit diktatorial antikombëtar të Enver Hoxhes.
  Shoqata e cila në pikë të parë kishte të drejtat jetike të shqiptarëve të Çamrisë që jetojnë në Shqipëri dhe Çështjen Çame për ta ndërkombëtarizuar. Ishte e natyrshme që emri i saj të tingëllontë për hërë të parë në Shqipërinë e shqipëtarëve "Shoqata Patriotike Çameria".

  Edhe pas gjysmë shekulli asimilimi i ndenjës kombëtare të financuar nga regjimet sllave e greke që drejtohej nga diktatori famëkeq Enver Hoxha, amaneti i parëve nuk u shua. Pleqtë shqiptarë si gjithnjë e dijne se kush është zakoni, kuvendi e besa. Pleqtë shqiptarë të lindur në Çamërinë heroike shqiptare, blidhen e kuvendojnë dhe vendosin të punojnë për amanetin e të parëve, për të drejtat e shqiptarëve të Çamërisë e të kombit shqiptar. Ata formuan Shoqaten Patriotike Çamëria ku falë punës e sinqeritetit së amanetit të të parëve kjo shoqatë rizgjoi dhe bashkoi djemtë Çamë të cilët për gjysmë shekulli ata nuk u quajtën njerëz dhe ishin lënë nënshtetas të dorës së tretë në Shqipërinë e vogël të tradhtarit të kombit Enver Hoxhës.

  Enver Hoxha dhe sistemi i tij antishqiptar si Shqiptarët e Kosovës, ashtu edhe Shqiptarët e Çamërisë i tjetërsonte në identitet dhe nuk i la kurrë që të kërkojnë të drejtat kombëtare shqiptare në tokat autoktone tonat në Vilajetin e Janinës, Selanikut e krejt Çamërinë, ku këta shqiptarë pas një gjenocidi nga shteti grek kishin arritur të vinë të gjallë në Shqipëri.

  Në Shqipërinë post-sllaviste e post-komuniste veprimtaria e parë kombëtare e djemve dhe vajzave të Çamërisë filloi me këtë shoqatë. Sado që kishte përkrahjen e gjithë shqiptarëve, si shoqatë me presionin e bërë ndaj qeverive të Shqipërisë nuk ja arritën qëllimit për të marrë të drejtat e tyre nga shteti grek.

  Me kalimin e kohes, nga pleqnimi i burrave të kësaj shoqate po dhe me mbështetjen totale të saj që për të ja arritur suksesit në të drejtat që këkonte ky komunitet, ata vëndosin zgjërimin e kauzes së tyre kombëtare në subjekt politik, sepse subjektet politike janë shumë me konstruktive dhe rezultatet janë më konktrete dhe më të shpejta. Çamët formuan parti politike, por nga mospërvoja politike atyre ju deshen vite për të ja arritur përvojes dhe suksesit. Por është shumë interesante që pa kaluar 10 vite, atë që nuk e arriten dot me një OJQ, e arriten me besim e vëndosmëri nga faltorja e Kuvendit të Shqipërisë.


  NDËRKOMBËTARIZIMI I ÇËSHTJES ÇAME

  Vendosmëria -mendja e kthjellët, strategjia dhe forca e aktivizimit si në Shqipëri po ashtu dhe në diasporë- e parisë Çame më në krye Shpëtim Idrizin, ja rriti ta kombëtarizojë Gjenocidin Grek ndaj shqiptarëve të Çamërisë. Me kombëtarizimin e çeshtjes, me një sukses që deri në ndodhjen e saj ishte e paimagjinuar për shqiptarët, ai ja arriti që Çështja e Çamërisë si pjesë e Çështjes Kombëtare të kombëtarizohet e ndërkombëtarizohet ku sot kjo çështje u njoh nga vetë BE'ja dhe mbarë shoqëria ndërkombëtare.

  Parti e cila me presionin konstruktiv që lejo politika e demokratizuar ja arriti që ti rifitojë dinjitetin politikbërësve të Tiranës, dhe mos të dridhej më e gjithë Tirana (si mazhoranca si opozita) dhe gjithë Shqipëria sa herë që përmendet emri Athinë, Greqi, Kreypeshkop Anastas Janullatosi, Varr-varreza apo eshtëra... Kjo parti si objekt politik me drejtuesit e saj duke përfitar nga përvoja e politikës kombëtare e ndërkombëtare, ja arriti që problemet e çështjes Shqiptare të fliten në Komision, Parlament, Institucionet përkatëse të BE'së dhe në të gjitha koridoret e lobit të saj e më larg. Drejtuesit e saj për shumë pak vite NDËRKOMBËTARIZUAN legalisht Çështjen Çamë, problemet e Preshevës, Malit të Zi, Maqedonisë dhe Kosovës.

  Guximshmëria së bashku me psresionin politik konstruktiv të PDIU'së arriti të gjunjëzonjë Athinen e Greqisë për politikat e saj kundrejt Shqipërisë dhe gjenocidin e bërë ndaj Shqiptarëve të Çamërisë. Axhenda e marrëdhenieve mes Tiranës e Athinës pas rënies se diktatures, ishte gjithnjë në favor siç e donte komshiu ynë i jugut.

  Por falë pozitës dhe presionit të PDIU'së si në Kuvendin e Tiranës po ashtu dhe në institucionet ndërkombëtare ndryshoi totalisht në favor të shqiptarëve. Për këtë meritat e mëdha janë të kryetarit të saj Shpëtim Idrizit, presindentin e nderit të partisë Tahir Muhadinit, deputeteve dhe simpatizatëve të saj që vazhdimisht me aktivitete kombëtare e ndërkombëtare arriten ti japin forcë për qëndrueshmëri qeverisë së Tiranës, kundrejt axhendes politike agresive të Greqisë që vazhdimisht ka cenuar sovranitetin kombëtar shqiptar.

  Dhe kjo është arsyeja se PDIU'ja si subjekt politik u emërtua "Partia Çame" në Shqipërinë e vogel. Por ajo në fakt jo se e zgjëroi kauzen e vet nga "Çështje Çame" në "Çështje Kombëtare", se ajo që ishte në themelim ishte dhe në vazhdimësinë e saj. Shpëtim Idrizi si në Shqipëri po dhe gjëkundi shprehte gjithnjë haptas se pika e parë e PDIU’së është çështja Çame ku e cila është çështje kombëtare e të gjithë shqiptarëve dhe jo vetem e Çamëve. Dhe për këtë theksonte se pak a shumë ne si komb, diçkaje (edhe pse shumë e vogël) ja kemi arritur në Kosovë, Maqedoni, Luginën e Preshevës dhe Mal të Zi, ndërsa në Çamërinë tonë historike sot as emri "Shqiptar" nuk shkruhet asgjëkundi.

  Më kujtohet vite më parë kur Shpëtim Idrizi shprehej për partinë i cili ai drejton që "Yllin Polar" i yni është "Bashkimi Kombëtar", ku në fakt në kongresin e vitit të kaluar isha dhe vetë prezent ku tregoi vetë puna, plani, programi, statuti, prioriteti, qëllimi, strategjia, besimi dhe vëndosmëria e tij dhe stafit të PDIU’së se ishtin të qartë për çka kërkonin dhe si do ja arrisin.

  PDIU'ja është parti parlamentare ku prej vitesh ka grupin e vet me një numër të konsideruar deputetesh në faltoren e Parlamentit të Shqipërisë. Është e vetmja parti parlamentare në Shqipëri (pas Mbretit Zog) që ka shpalusur haptas nën umbrellen e Kushtëtutes së Shqipërisë programin e sajë për Bashkimin, Integrimin dhe Unitetin Kombëtar. Parti ku drejtuesit, deputetët, antarët dhe simpatizantët e saj janë shumë të ndjeshëm ndaj Çështjes Shqiptare.

  PDIU është parti ku paria, autoritetet dhe drejtuesit e saj nuk janë të përfshirë në ofera korruptive, drogë, prostuticion etj etj jashtë apo brenda vëndit. Ku ky fakt në këtë fushë është vlera dhe gjëja më e mirë që mund të ketë një parti politike që vepron në kryeqytetin e Shqipërisë së vogël dhe kërkon voten e shqiptarit. Biles kjo vlerë është e ëndërruar dhe shumë e kërkuar nga populli ynë. Sepse politikbërësit e Tiranës tonë që nga koka e deri të këmbët kanë prononcuar përpara botës së qytetëruar me dekada këtë gjë shumë të turpshme. Politika e Tranës zyrtare ka në zemrën e saj që me kryeministra, ministra, deputetë, prokurorë, gjyqtarë, ushtarakë, diplomatë, rektorë, drejtorë petagogë apo dhe presidenta që janë kundrabandistë dhe janë bërë ultra-pasanikë me para droge, prostitucioni apo oferave korruptive. Ku këta veprime skanë anjë afrimitet dhe janë jashtë identitetit, traditës, zakonit dhe besës së shqiptarit.

  PSE LINDI PARTIA "PDIU"
  PDIU'ja si asnjë parti tjetër në Republiken e Shqipërisë, lindi nga domosdoshmëria e kërkimit të dinjitetit dhe të së drejtës njerëzore të komunitetit Çam. Lindi nga një rreth -ku ndoshta nga mosnjohja e realitet sosciologjik e quajnë- i ngushtë por me probleme shumë të medha. Antikombëtarët komunistë më në krye Enver Hoxhen, për mos e kërkuar këtë që kërkojnë sot, kishte zgjeruar dhe fjalor apastafat për Çamët si “Çami më i mirë është ai i varur në shesh të pavarësisë”.

  Problemi kryesor i madh për ta ishte se iu mohua edhe dinjiteti njerëzor këtij komuniteti por dhe gjithë kombi shqiptar për gjysmë shekulli nga diktatura sllavo-greke komuniste. Çamët ja arritën të ngjitën në majat e politikës së Tiranës, jo si shumë parti të Shqipërisë duke blere votat me para në dorë, por duke përdorur sociologjinë e politikës, duke kuptuar vullnetin dhe dëshirën e mbarë popullit shqiptar. Këtu duhet theksuar se problemi aktual i sotshem në politiken e Tiranës është “blerja e votes me para të dogës, prostitucionit e kundrabandës!”, ku ky fakt është defakto në çerek shekullin e fundit të pluralizmit shpiptar.

  PDIU’ja, kryetari i saj Idrizi, deputet dhe drejtuesit e saj që ditën e parë kanë luajtur rol konstruktiv si asnjë parti tjetër në Tiranë, pa asnjë interes personal apo partiak. Duke mos lëshuar pe asnjëherë dhe për askënd nga vizat e kuqe të kombit e të çështjes kombëtare shqiptare kum e këtë i kanë dhënë forcë qeverive të Tiranës në axhenden e marrdhënieve ndërkombëtare për të mirën e mbarë shqiptarëve.

  Me këto politika konstruktive të papara ndonjëherë në politikën e Tiranës, arritën që me kalimin e kohës të rrisë elektoratin e saj aq sa rivalet e saj nuk e pritshin. Rivalet e PDIU’së nuk e pritshin njërritje kaq të madhe sepse ata shpërdajshin miliona e miliona euro, ndërsa PDIU’ja vetem vitin e fundit e zgjëroi dhe dyfishoi elektoratit në të gjithë Shqipërinë pa shpërndarë asnjë euro a dollarë, biles dhe pa pasë në dorë asnjë ministri. Kjo tregon se paria e partisë ka qëllime kombëtare dhe din çtë bëjë dhe si ta bëjë. Di të përdori për të mirën e popullit e të mbarë kombit shqiptar sociologjikisht po dhe politikisht mangësitë e shumta të qeverive të Tiranës. Shpëtim Idrizi, është i njohur në mbarë trevat shqiptare e diasporë si politikani më konstruktiv i Tiranës. Edhe si përson por dhe si politikan është shumë i respektuar nga e gjithë elita drejtuese e shqiptarëve në rajon e më gjërë.

  SHQIPTARË, NGA PREVEZA NË MOLLË TË KUQE KEMI VEÇ NJË ATDHE
  PDIU’JA NË ZGJEDHJET E 18 QERSHORIT 2017

  Duke vendosë mbi tavolinë listen e kandidatëve për deputetë që do bëhen me 18 Qershor, kuptohet shumë qartë se si Idrizi dhe kryesia e PDIU’së kanë arritur të jenë këtu ku janë sot. Edhe pse ende sot rivalet e saj dhe ata që nuk e duan të jetë në politikën e Tiranës si parti, e emërtojnë me fjalen “partia Çame”. PDIU’ja është partia e vetme e Tiranës që ka një plan program konkretisht kombëtar në parlamentin e Republikës së Shqipërisë.

  Kjo parti është i vetmi subjekt politik me grup në Parlamentin e Tiranës që ka program konkret për Bashkimin Kombëtar, për Paktin Ekonomik Mbarëkombëtar, për Përfshirjen e Diasporës në Vëndimmarrjen e Kombit Shqiptar, program konkret për të mbyllur e kapituluar njëherë e përgjithmonë kapitullin e regjimit antikombëtar komunist që e shkatërroi e gjithë kombin. Parti e cila ka hapë deren për të gjithë shqiptarët pa dallime politike, krahinore, fetare a prejardhjeje.

  PDIU, është parti e cila njef shumë mirë vlerat njerëzore, verat e lirisë dhe të demokracisë. Partia Drejtësi Integrim dhe Unitet është një faktor politik kombëtar që synon pushtetin veç për të mirën e mbarë kombit Shqiptarë dhe jo vetem për vehten e vet apo për elektoratin e saj, siç e bëjnë partitë tjera të kryeqytetit të Shqipërisë së vogël.

  AKUZAT FANTAZMË NDAJ PDIU’SË

  Ka shumë pyetje që adresohen për PDIU’në e pas zgjedhjeve të 18 Qershorit ku thuhet se e presin shumë surpriza, si nga ana pozitive po ashtu dhe negative. Disa ndër ta janë: Çamët janë Myslimanë, për këtë Katolikët e Ortodoksët e Shqipërisë a do të bëjnë dot vend në parti?
  Çamët të cilët ja arritën të bëjnë partinë e tyre nga parti lokale në parti kombëtare ku sot nuk ka asnjë bashki e komunë në të gjithë Shqipërinë që të mos ketë këshilltar të PDIU’së, a do të xhelozohen çamët kur në këtë parti do të kenë deputetë e deputete jo-çamë?
  Duke parë zgjërimin e madh të viteve të fundit Çamët a do të jenë të gatshem të ndajnë forcën e pushtetin qoftë vendorë apo lokal me jo-çamët? Çamët a janë të gatshëm që partia PDIU tani e tutje të bëjë ministra, zv.ministra, drejtorë, ambasadorë e konsuj jo-çamët? …etj etj etj.

  Unë si specialist i disa fushave ku ndër ta kam fokusimin kryesor në çështjen kombëtare shqiptare dhe në fushen e socioligjisë së politikës jam i sigurtë që pyetje të tilla nuk bëhen me dashamirësi dhe për opozitarizëm konstruktiv për PDIU’në e parinë e saj. Sepse kryetari Shpëtim Idrizi dhe e gjithë PDIU’ja si parti që në themelimin e saj kanë treguar se partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet është parti kombëtare.

  PDIU si parti por dhe kryetari dhe elita drejtuese (Mysliman, Katolik dhe Ortodoks) është shumë e ndjeshme ndaj aktualitetit të problemeve shoqërore të mbarë kombit shqiptar. Po ashtu ata janë edhe shumë të ndjeshem dhe tregojnë respektin maksimal dhe e shofin si vlerë kombëtare shumë të rëndësishme besimin në Zot. Po ashtu ata i japin shumë rëndësi juridikisht, politikisht dhe personalisht lirisë në stilin e jetës së njëriut dhe të mbarë kombit shqiptar.

  Të akuzosh PDIU’në, parinë dhe anëtarët e saj se janë parti lokale apo fetare, është absurditeti më i madh që nuk i falet një njëriu që ka sadopak llogjikë. Mjafton të shikohet vetem paria e partisë dhe kuptohet absurtiteti i shpifjes në këtë aspekt kundër PDIU’së.

  Kryetarja e grupit parlamentar të PDIU’së, prej viteve është një zonjë shembull e politikës kombëtare shqiptare në Kuvendin e Shqipërisë së vogël. Opinioni shqiptar mbarëkombëtar këtë zonjën e njeh mirë për djeshmërinë e saj dhe kontributin konstruktiv të madh që i jep aktualitetit të kombit shqiptar në të gjithë trevat tona dhe në diasporë.

  Unë me këtë zonjë për vite me rradhe më është dhënë mundësia të bëj biseda shumë herë gjatë e gjatë për mangësitë e politikbërësve të Tiranës për të mirën e kombit shqiptar. Siç e shpreh haptas, ajo gjithnjë e nënvizon se politikbërësit tanë të pushtetit të Tiranës, në pikë të parë në axhendën e tyre kanë përfitimet personale, familjare, farefisnore, të klaneve dhe të elektoratit të tyre, ndërsa përfitimet e Shqipërisë e të mbarë kombit shqiptar ata o si kanë hiç në axhendë ose i shkruajnë në fund të saj. Ajo është Mesila Doda e PDIU’së, pra për ata që se dinë, kjo zonjë është besimtare Katolike, dhe nuk është as Çame e as Myslimane. Kështu që të gjitha intrigat kundrejt partisë PDIU janë pa asnjë bazament llogjik, politik e shoqëror.

  SHQIPTARË, NGA PREVEZA NË MOLLË TË KUQE KEMI VEÇ NJË ATDHE

  PËRFUNDIM

  Populli i Shqipërisë që ka votuar e voton në mënyrë demokratike, është në dijeni se kush janë ata që punojnë për kombin shqiptar, kush është PDIU’ja, kush janë drejtuesit dhe kandidatët e saj.
  Siç e thashë më lart, që edhe pse kundrabandistët, sheikët miliarderë të Shqipërisë së vogël kanë filluar shpërndarjen qindra-mijëra euro për një votë, populli kurrë nuk fle gjumë.
  Edhe pse si komb nuk jemi në pozitë e duhur kombëtare, jemi në dijeni se populli ynë e di shumë mirë se nuk ka asnjë force sovraniteti që të jetë mbi sovranitetin e popullit shqiptar, mbi dinjiteten e njëriut, mbi krenarinë tonë kombëtare.

  Shqipëria, shqiptarët që duan për të ja arritur një ndryshimi pozitiv për të mirë e Shqipërisë, për të mirën e kombit tonë do të votojë Drejtësinë, Integrimin dhe Unitetin Kombëtar. Sepse PDIU, si parti, me gjithë kryetarin, parinë, antarët dhe simpatizantët e saj, janë të gatshëm të shkrijnë kryqet që kanë të varura në qafë dhe plumbin mbi kupolat e xhamive për Shqipërinë, për shqiptarët, për kombin, për amanetin e të parëve, për atdhe e për Zot.
  Sokol BRAHAJ me 10/05/2017


  BesaTime.com
  Vmsczt 13 Mart 2024 23:47

  baycip medication - <a href="https://cipropro.top/bactrimos/">order septra pill</a> augmentin medication
  Alıntı yap
  Settsh 14 Mart 2024 19:10

  ciprofloxacin without prescription - <a href="https://metroagyl.top/">order ciprofloxacin sale</a> augmentin 625mg generic
  Alıntı yap
  Uehlxr 17 Mart 2024 00:44

  order ciplox 500 mg sale - <a href="https://septrim.top/trimox/">generic trimox 250mg</a>
  erythromycin 250mg pills
  Alıntı yap
  Kstfro 17 Mart 2024 14:40

  order metronidazole 400mg for sale - <a href="https://metroagyl.top/">metronidazole 200mg canada</a> order azithromycin 250mg pills
  Alıntı yap
  Uvopxq 19 Mart 2024 04:32

  india ivermectin - <a href="https://keflexin.top/">buy ciplox 500 mg online cheap</a> sumycin 250mg pill
  Alıntı yap
  Iewcaf 19 Mart 2024 19:37

  valtrex online order - <a href="https://gnantiviralp.com/zovirax/">zovirax 400mg oral</a> order zovirax 400mg online
  Alıntı yap
  Mxrpmi 21 Mart 2024 11:50

  buy generic acillin <a href="https://ampiacil.top/penicillinused/">penicillin online order</a> cheap amoxil generic
  Alıntı yap
  Bspfkq 21 Mart 2024 19:45

  buy flagyl medication - <a href="https://metroagyl.top/">buy cheap generic metronidazole</a> buy zithromax 500mg sale
  Alıntı yap
  Shuftr 23 Mart 2024 12:21

  buy furosemide generic - <a href="https://antipathogenc.com/atacand/">atacand uk</a> buy capoten no prescription
  Alıntı yap
  Jxqgrb 25 Mart 2024 01:29

  metformin over the counter - <a href="https://gnantiacidity.com/septra/">buy bactrim 480mg online cheap</a> lincocin 500mg brand
  Alıntı yap
  Oyxgbg 26 Mart 2024 18:28

  retrovir online - <a href="https://canadiangnp.com/">order glycomet 500mg</a> buy zyloprim 100mg online cheap
  Alıntı yap
  Qkupfe 27 Mart 2024 02:51

  buy clozapine 50mg generic - <a href="https://genonlinep.com/altace/">how to get tritace without a prescription</a> buy pepcid pills for sale
  Alıntı yap
  Ykfzxr 29 Mart 2024 20:07

  seroquel 100mg sale - <a href="https://gnkantdepres.com/zoloft/">buy zoloft 100mg for sale</a> buy eskalith
  Alıntı yap
  Doldzj 30 Mart 2024 00:49

  order clomipramine - <a href="https://antdeponline.com/asendin/">buy generic amoxapine online</a> buy sinequan 75mg sale
  Alıntı yap
  Bavsfn 31 Mart 2024 18:23

  buy atarax for sale - <a href="https://antdepls.com/prozac/">buy prozac medication</a> buy amitriptyline 25mg for sale
  Alıntı yap
  Ikdsiw 3 Nisan 2024 02:46

  order augmentin 625mg - <a href="https://atbioinfo.com/ciprofloxacin/">buy cheap ciprofloxacin</a> cipro buy online
  Alıntı yap
  Gvxygc 4 Nisan 2024 09:01

  amoxicillin generic - <a href="https://atbioxotc.com/cefadroxil/">order cefadroxil without prescription</a> order ciprofloxacin 1000mg generic
  Alıntı yap
  Hlmbey 9 Nisan 2024 01:17

  order zithromax 500mg sale - <a href="https://gncatbp.com/dofloxacin/">floxin 200mg canada</a> buy ciplox tablets
  Alıntı yap
  Kxsmdn 9 Nisan 2024 18:45

  cleocin 150mg price - <a href="https://cadbiot.com/">generic cleocin 150mg</a> buy cheap chloramphenicol
  Alıntı yap
  Uyiqvy 13 Nisan 2024 10:05

  albuterol 2mg drug - <a href="https://antxallergic.com/">ventolin inhalator tablet</a> buy theophylline 400mg sale
  Alıntı yap
  Btymbi 14 Nisan 2024 17:31

  medrol sale - <a href="https://ntallegpl.com/loratadine/">claritin 10mg cost</a> cheap azelastine 10 ml
  Alıntı yap
  Omoslm Dün, 03:57

  oral metformin - <a href="https://arxdepress.com/losartan25/">order losartan 50mg sale</a> precose online buy
  Alıntı yap
  Imxyim Dün, 18:37

  order generic micronase 5mg - <a href="https://prodeprpl.com/pioglitazone30/">order pioglitazone 15mg generic</a> forxiga 10 mg ca
  Alıntı yap

  MiZORiTË ANTiKOMBËTARE TË ENVER HOXHES

  MiZORiTË ANTiKOMBËTARE TË ENVER HOXHES NGA: SOKOL BRAHAJ MiZORiTË E DiKTATORiT TË KOMBiT SHQiPTAR DUHET T’i DiMË, T’i KUJTOJMË DHE MOS T’i HARROJMË, SEPSE PO NUK DiTËM TË DJESHMEN S’E SHOHiM DOT TË SOTMEN DHE iA VËSHTiRËSOJMË...

  BAC, ÇAMËRIA në KOSOVË: PA KOSOVË E ÇAMËRI S'KA SHQIPËRI

  BAC, ÇAMËRIA në KOSOVË: PA KOSOVË E ÇAMËRI S'KA SHQIPËRI Kreu i PDIU-së, Shpëtim Idrizi, njëherësh nënkryetar i Kuvendit të Shqipërisë, me rastin e 19-vjetorit të rënies së komandatit legjendar Adem Jashari dhe familjes së tij...

  KOSOVA ËSHTË ZEMRA e ÇAMËRIA ËSHTË SHPIRTI i SHQIPËRISË: KEMI VEÇ NJË ATDHE

  KOSOVA ËSHTË ZEMRA e ÇAMËRIA ËSHTË SHPIRTI i SHQIPËRISË, NE SHQIPTARËT KEMI VEÇ NJË ATDHE Ne fjalimin e bërë në Konventën e PDIU-së në Tiranë deputetja Mesila Doda, njëkohësisht dhe sekretarja e përgjithshme e PDIU'së duke folur...

  O ARTA DADE: DO S’DO TI ÇËSHTJA ÇAME ËSHTË ÇËSHTJE KOMBËTARE DHE E TË GJITHË SHQIPTARËVE

  O ARTA DADE: DO S’DO TI ÇËSHTJA ÇAME ËSHTË ÇËSHTJE KOMBËTARE DHE E TË GJITHË SHQIPTARËVE shkruan adresen e vet te rrjetit social Vjollca Braho. Postimi i plotë;...

  SHPËTIM IDRIZI: PDIU ËSHTË PARTI SOVRANE, KOMBETARE KU EDHE E KEMI TREGUAR KËTË GJË. PDIU NUK ËSHTË AS SHPATË, AS JASTËK I ASNJËRËS.

  SHPËTIM IDRİZİ: ***PDIU ËSHTË PARTI SOVRANE, KOMBETARE KU EDHE E KEMI TREGUAR KËTË GJË. ***PDIU NUK ËSHTË AS SHPATË, AS JASTËK I ASNJËRËS. ***SI SHQIPTARE TE ÇAMËRISË NUK I KEMI BORXH KËRKUJT, JEMI NË GJENDJE TË FALIM DHE JEMI...

  Yorum ekle
  Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

  Kodu girin:
  Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
  Kodu GüncelleSitemizi değerlendirin

BESATIME►QË NGA 2002’SHI©◄

Të gjitha tekstet, imazhet dhe përmbajtjet në botimin e kësaj faqe interneti i përkasin BesaTime©. Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i paautorizuar i kësaj faqeje.
Kontakt: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
RRETH NESH►
► BesaTime është portal interneti i Shtypit të Lirë, i Mendimit Ndryshe dhe Respektues i Etikës dhe Prencipeve të Shtypit. Ka për qëllim tju përcjellë të Interesuarve drejtë për së drejti; Lajmin, Informacionin, Analizen, Studimin, Kërkimin, Raportin e vërtetë dhe të pa-anshëm, në fushen; Strategjike, Politike, Ekonomike, Sociale, Diplomatike, Kulturore, Artistike, Sportive si dhe në çdo temë tjetër që i përket njeriut.
► BesaTime operon në fushën e informacionit dhe të shtypit në gjuhen Shqip, Turqisht dhe Anglisht, është e pavarur, nuk ka lidhje me asnjë organizatë, parti apo lëvizje politike, financohet vetëm nga themeluesit e vet. Është vazhdimësi e Think Tank Besa Strategy. Në përgjithësi vepron në të gjithë Botën, Bashkimin Evropian dhe Ballkanin. Në veçanti tregon intensivitet për çështje që kanë të bëjnë me Shqiptarët në Rajon dhe Turqinë. BesaTime në të njëjten kohë është portal ku Diaspora dhe Lobi Shqiptar në Turqi publikon.
►BesaTime është rrjet shqiptar i lajmeve, analizave dhe i mendimit strategjik, me seli në Izmir, Turqi. Rrjeti filloi pune më 28 nentor 2002 dhe mbulon lajmet botërore nga një këndvështrim objektiv. Çdo artikull i publikuar në portal mund të mos përputhet me idetë tona dhe për këtë arsye përgjegjësia i takon vetëm autorit.
► Kryeredaktori: Dr. Sokol Brahaj

Dizajn: CAN ARNAVUT - Kontakt: canarnavut@yandex.com