BESA TIME®

Portali i Lajmit të Vertetë

  KËSHILLI I AMBASADORËVE SHQIPTARE: PËRKUJTON MASAKREN E REÇAKUT

  Kategori: KRYESORET Tarih: 15-01-2020, 22:14
  KËSHILLI I AMBASADORËVE SHQIPTARE: PËRKUJTON MASAKREN E REÇAKUT

  KËSHILLI I AMBASADORËVE SHQIPTARE: PËRKUJTON MASAKREN E REÇAKUT

  Deklarata e plotë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptare në përkujtim të Masakrës së Reçakut.
  Tiranë, 15 Janar 2020

  Duke vështruar 21 vjet me parë kur mbarë bota u trondit nga një raport i lëshuar nga Misioni i OSBE – së në Kosovë nëpërmjet të cilit Ambasadori amerikan William Walker njoftonte për atë që mori emrin “Masakra e Reçakut”, e cila konsiderohet si një nga ngjarjet më të rënda jo vetëm të historisë së Kosovës, por një ngjarje me përmasa rrënqethëse për të gjithë njerëzimin.

  Ajo ngjarje me gjithë tragjizmin e saj është një thirrje që në Kosovën e re të gjithë qytetarët pavarësisht besimeve dhe etnive, te jetojnë ne paqe , si rruga më e drejtë për të kontribuar në mirëkuptim e besuar në një të ardhme që sjell prosperitet e zhvillim.

  Ajo është njëkohësisht edhe një thirrje, jo për të kthyer kokën pas, por për të mos harruar të vërtetat e hidhura që e kaluara e afërt ju ka rezervuar me qëllimin që të mos përsëriten kurrë, por edhe të pranohen si një realitet që historia ia ngarkon atyre që e kryen atë krim makabër.

  Në këtë përvjetor të 21-të të asaj që ka ndodhur me 15 janar të 1999, është momenti i reflektimit edhe për ata politikanë serbë që historinë e së djeshmes së afërt akoma vazhdojnë ta lexojnë me syzet e errëta të nacionalizmit radikal ,duke mos kontribuar në krijimin e një klime paqësore e stabiliteti , që vjen edhe nga pendesa e pranimi i së vërtetës.

  Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë konstaton me trishtim që këtij grupimi i bashkohet edhe Presidenti Aleksandar Vuçiç duke mohuar një krim lufte të pranuar botërisht e të dokumentuar me fakte.

  KËSHILLI I AMBASADORËVE SHQIPTARE: PËRKUJTON MASAKREN E REÇAKUT

  Masakra e Reçakut ishte një nga ngjarjet që shënoi kthesen e madhe në qëndrimin e diplomacisë ndërkombëtare për atë që po ndodhte në Kosovë, duke i hapur udhë ndërhyrjes ndërkombëtare.

  Për shpëtimin e Kosovës luftonte me heroizëm UÇK-ja, kontribuontë i gjithë faktori shqiptar brënda dhe jashtë kufirit, bombardonin avionët e NATO-s për paralizimin e fuqisë ushtarake të Beogradit, vepronte intensivisht diplomacia botërorë.

  Në këtë ditë simbolike të Masakrës së Reçakut që zgjoi ndërgjegjen kombëtare dhe atë të opinionit botëror për çka po ndodhte në Kosovë, Këshilli Ambasadorëve Shqiptarë shpreh ndjenjat e respektitit më të thellë për ata që sakrifikuan për lirinë dhe shtetbërjen e Kosovës, por edhe gjen rastin të kërkojë nga të gjithë të vlerësojnë me realizëm ngjarjet e asaj periudhe, të kërkohet falje publike pasi ajo i kontribuon së vertetës, por edhe paqes e stabilitetit në rajon.

  Duke njohur të vertetën janë me të mundshme rrugët për të ecur sëbashku për të ndërtuar të ardhmen përmes paqes e drejtësisë, në shërbim të mireqënies për brezat e ardhshëm.
  Këshilli i Ambasadorëve Shqiptare Deklaratë

  Tiranë, 15 Janar 2020

  KËSHILLI I AMBASADORËVE SHQIPTARE: PËRKUJTON MASAKREN E REÇAKUT

  BesaTime.com
  Yijfrl 15 May 2024 06:05

  cialis soft tabs online rack - <a href="https://supervalip.com/valifonline/">valif pet</a> viagra oral jelly online earth
  Alıntı yap
  Xvhgpo 19 May 2024 05:50

  cenforce online float - <a href="https://xcenforcem.com/brandviagrasildenafil/">brand viagra pills practice</a> brand viagra pills onto
  Alıntı yap
  Csbziz 19 May 2024 13:53

  dapoxetine feeble - <a href="https://promedprili.com/levitrawithdapoxetine/">levitra with dapoxetine main</a> cialis with dapoxetine statement
  Alıntı yap
  Agniha 20 May 2024 18:20

  acne medication observation - <a href="https://placnemedx.com/">acne medication career</a> acne medication around
  Alıntı yap
  Qhiceo 21 May 2024 01:43

  asthma treatment focus - <a href="https://bsasthmaps.com/">asthma medication hurt</a> inhalers for asthma halfway
  Alıntı yap
  Mzqgjz 22 May 2024 14:27

  uti antibiotics rapid - <a href="https://amenahealthp.com/">treatment for uti stab</a> uti treatment passionate
  Alıntı yap
  Xdwelb 22 May 2024 21:55

  pills for treat prostatitis amazement - <a href="https://xprosttreat.com/">prostatitis treatment chapter</a> prostatitis pills account
  Alıntı yap
  Bdjcch 24 May 2024 12:58

  valacyclovir pills represent - <a href="https://gnantiviralp.com/">valacyclovir online dozen</a> valtrex pills whatever
  Alıntı yap
  Jprjzb Dün, 16:49

  loratadine model - <a href="https://clatadine.top/">claritin add</a> loratadine elf
  Alıntı yap

  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR

  SHQIPTARË TË SHQIPËRISË NXITONI SE KENI TË DREJTËN LIGJORE TË BËHENI PJESË VETËVENDOSËSE PËR PRANVERËN SHQIPTARE ME 6 TETOR JU LUTEMI MOS NGURONI TË BËHENI PJESË E PRANVERES SHQIPTARE QË DO TË FILLOJË TË LULËZOJË NGA KOSOVA...

  20 VJETORI I KONFERENCËS SË RAMBUJESË

  20 VJETORI I KONFERENCËS SË RAMBUJESË Nga Shaban Murati...

  KREJT KOSOVA N'KËMBË: VJEN NË TIRANË PËR TI DALË ZOT ÇAMËRISË E DETIT SHQIPTAR

  KREJT KOSOVA N'KËMBË: VJEN NË TIRANË PËR TI DALË ZOT ÇAMËRISË E DETIT SHQIPTAR KRYETARI I SHOQATËS ÇAMËRIA-KOSOVË NEXHMI MUÇIQI: SOT NUK JEMI KËTU PËR TË BËRË ZHURMË, POR, PËR T’JA BËRË TË QARTË BOTËS MBARË SE SHQIPTARËT JANË TË...

  "Çamët janë Shqiptarë dhe vendi i tyre është Çamëria"

  "Çamët janë Shqiptarë dhe vendi i tyre është Çamëria"...

  O ARTA DADE: DO S’DO TI ÇËSHTJA ÇAME ËSHTË ÇËSHTJE KOMBËTARE DHE E TË GJITHË SHQIPTARËVE

  O ARTA DADE: DO S’DO TI ÇËSHTJA ÇAME ËSHTË ÇËSHTJE KOMBËTARE DHE E TË GJITHË SHQIPTARËVE shkruan adresen e vet te rrjetit social Vjollca Braho. Postimi i plotë;...

  Yorum ekle
  Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

  Kodu girin:
  Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
  Kodu GüncelleSitemizi değerlendirin

BESATIME►QË NGA 2002’SHI©◄

Të gjitha tekstet, imazhet dhe përmbajtjet në botimin e kësaj faqe interneti i përkasin BesaTime©. Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i paautorizuar i kësaj faqeje.
Kontakt: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
RRETH NESH►
► BesaTime është portal interneti i Shtypit të Lirë, i Mendimit Ndryshe dhe Respektues i Etikës dhe Prencipeve të Shtypit. Ka për qëllim tju përcjellë të Interesuarve drejtë për së drejti; Lajmin, Informacionin, Analizen, Studimin, Kërkimin, Raportin e vërtetë dhe të pa-anshëm, në fushen; Strategjike, Politike, Ekonomike, Sociale, Diplomatike, Kulturore, Artistike, Sportive si dhe në çdo temë tjetër që i përket njeriut.
► BesaTime operon në fushën e informacionit dhe të shtypit në gjuhen Shqip, Turqisht dhe Anglisht, është e pavarur, nuk ka lidhje me asnjë organizatë, parti apo lëvizje politike, financohet vetëm nga themeluesit e vet. Është vazhdimësi e Think Tank Besa Strategy. Në përgjithësi vepron në të gjithë Botën, Bashkimin Evropian dhe Ballkanin. Në veçanti tregon intensivitet për çështje që kanë të bëjnë me Shqiptarët në Rajon dhe Turqinë. BesaTime në të njëjten kohë është portal ku Diaspora dhe Lobi Shqiptar në Turqi publikon.
►BesaTime është rrjet shqiptar i lajmeve, analizave dhe i mendimit strategjik, me seli në Izmir, Turqi. Rrjeti filloi pune më 28 nentor 2002 dhe mbulon lajmet botërore nga një këndvështrim objektiv. Çdo artikull i publikuar në portal mund të mos përputhet me idetë tona dhe për këtë arsye përgjegjësia i takon vetëm autorit.
► Kryeredaktori: Dr. Sokol Brahaj

Dizajn: CAN ARNAVUT - Kontakt: canarnavut@yandex.com