BESA TIME®

Portali i Lajmit të Vertetë

  MARRDHENIET TURKO-GREKE DHE MARRËVESHJA E ATHINËS

  Kategori: KRYESORET / LAJME / POLITIKE&EKONOMI / RAJONI / BOTA / ANALIZE / RAPORTE Tarih: 31-12-2023, 19:31
  MARRDHENIET TURKO-GREKE DHE MARRËVESHJA E ATHINËS

  MARRDHENIET TURKO-GREKE DHE MARRËVESHJA E ATHINËS
  Nga Altuğ GÜNAL*
  Shqip për BesaTime: Dr. Sokol Brahaj

  Presidenti Erdogan dhe kryeministri Mitsotakis u takuan kete mua në Athinë dhe morën hapa të rëndësishëm në procesin e normalizimit pas një periudhe të gjatë tensioni. Në konferencën e ngrohtë për shtyp të dy liderët theksuan miqësinë dhe bashkëpunimin e ri mes dy vendeve. Megjithatë, ky takim është në fakt një vazhdim i takimit në samitin e NATO-s në Vilnius. Takimi i drejtpërdrejtë mes liderëve në Samitin e korrikut u konsiderua gjerësisht si një katalizator për një kapitull të ri në marrëdhëniet, pasi ishte takimi i tyre i parë pas një krize të thellë. Të dy liderët shprehën optimizëm për zgjidhjen e çështjeve turko-greke, ose të paktën për normalizimin e marrëdhënieve. Megjithëse çështjet kritike u shtynë në Vilnius, ngjarja ishte domethënëse për rifillimin e dialogut të drejtpërdrejtë të nivelit të lartë dhe hapjen e rrugës për kete takim.

  Në fakt, takimi fillestar kritik ndodhi në shtator kur Ministri i Jashtëm grek Gerapetritis vizitoi Turqinë, duke diskutuar hapat drejt afrimit dhe duke vendosur axhenden për takimet e ardhshme të nivelit të lartë me homologun e tij Hakan Fidan. Ministrat, fatmirësisht, kanë zhvilluar marrëdhënie të mira personale dhe kanë punuar për zgjidhjen e çështjeve pa përshkallëzimin e tensioneve.

  Më pas, dy takime të rëndesishme u zhvilluan mes Erdoganit dhe Miqotaqisit, fillimisht gjatë Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork në mesin e shtatorit dhe kete muaj në Athinë me rastin e takimit të Këshillit të Bashkëpunimit të Nivelit të Lartë Turko-Grek. Këshilli, i ngjashëm me Këshillin e Përbashkët të Ministrave, filloi në vitin 2010 me propozimin e Erdoganit, por mbeti joaktiv që nga viti 2016. Në të gjitha këto takime u morën vendime premtuese për të ardhmen e marrëdhënieve turko-greke.

  Shkrirja e fundit në marrëdhëniet Turqi-Greqi, që të kujton pajtimin pas tërmetit të vitit 1999, tregon një model historik të përmirësimit të marrëdhënieve pas fatkeqësive natyrore si tërmetet, përmbytjet dhe zjarret në pyje. Ndoshta ajo që ndodhi në atë kohë mund të na japë një ide për rezultatin e zhvillimeve të sotme. Marrëdhëniet turko-greke u rikuperuan pjesërisht nga tensioni i kontrolluar në 1999 dhe hynë në një fazë të tensionit relativ të krahasueshëm me situatën aktuale. Në atë kohë përfshiheshin disa nga shtytësit kryesorë që ndihmuan bashkëpunimin dypalësh në mjedis, turizëm, arsim, kulturë dhe fusha të tjera të ulëta politike; rritja e ndjeshmërisë pas ndihmës së ndërsjellë pas tërmeteve në të dy vendet; barra ekonomike në rritje e rivalitetit të tensionuar për të dyja palët, marrëdhëniet pozitive personale midis ministrave të jashtëm të atëhershëm turk dhe grek, Cem dhe Papandreu; dhe aspiratat e Turqisë për në BE. Në vitin 2000, Cem ishte ministri i parë i jashtëm Turk që vizitoi Greqinë në 40 vjet. Në vitin 2004, Erdogan ishte kryeministri i parë që vizitoi Greqinë pas 16 vitesh. Erdogan ishte gjithashtu kryeministri i parë që vizitoi Trakinë Perëndimore pas 51 vitesh. Në vitin 2007, pas 47 vjetësh u bë vizita e parë ministrore në Komotini/Gümülcine. Në vitin 2008, Karamanlis u bë kryeministri i parë që vizitoi Turqinë pas 49 vjetësh. Në secilën prej këtyre vizitave, si në shtyp ashtu edhe mes politikanëve, pati një diskurs të “fillimit të një epoke/kapitulli të ri” në marrëdhëniet dypalëshe, ashtu si sot. Megjithatë, përkundër përmirësimit të marrëdhënieve dhe krijimit të mekanizmave të ndryshëm për këtë qëllim, edhe përkundër mbështetjes si nga BE-ja ashtu edhe nga SHBA, përparimi i dukshëm në çështjet kryesore ishte i pakapshëm.

  Duke e krahasuar situatën aktuale me vitin 1999 dhe vitet në vijim, është sfiduese të argumentohet për një kontekst më të favorshëm sot. Sigurisht, rritja e nevojës për stabilitet dhe paqe në rajon për shkak të luftës së fundit Rusi-Ukrainë dhe konfliktit Izrael-Palestinë është një faktor motivues, megjithatë nuk kanë ndihmuar sa duhet. Mosmarrëveshjet vazhdojnë për Egjeun, Mesdheun, Qipron dhe çështje të tjera jetike, ose edhe se cilat janë problemet, së bashku me mungesën e konsensusit për mënyrën e zgjidhjes. “Deklarata e Athinës për Marrëdhëniet e Mirë Fqinjësisë”, që y nënshkru, ligjërisht jodetyruese, deklaron se “Palët do të përpiqen të zgjidhin çdo mosmarrëveshje që lind ndërmjet tyre në mënyrë miqësore, nëpërmjet konsultimeve të drejtpërdrejta ndërmjet tyre ose nëpërmjet mjeteve të tjera të parashikuara në Kartën e OKB-së. “Kjo është me qëllim të mirë, por ende shumë e paqartë. Megjithatë, pavarësisht këtyre sfidave, sigurisht që do të bëhen përpjekje për të mbajtur diskursin pozitiv dhe për të mbajtur të hapura kanalet e dialogut. Masat e ndërtimit të besimit dhe takimet e bashkëpunimit të lartë kanë rifilluar dhe ka të ngjarë të vazhdojnë deri në krizën tjetër të madhe. Duhet të priten zhvillime më pozitive në kulturë, turizëm, udhëtime pa viza, sport, inovacion, bujqësi, rini, teknologji dhe tregti, ku ekzistojnë interesa të përbashkëta, ose në çështjet teknike si përpjekjet e përbashkëta kundër fatkeqësive natyrore ose pandemisë. Në fund të fundit, de-përshkallëzimi i tensioneve, ndarja e më pak buxhetit për armatimet në favor të politikave sociale dhe shkrirja e përgjithshme e marrëdhënieve janë sigurisht gjërat e duhura. Megjithatë, pa zhvillime të paparashikuara dhe tronditëse globale, rajonale të brendshme që detyrojnë ose motivojnë të dyja palët, progresi i rëndësishëm në problemet e rrënjosura mbetet optimist. Koncesionet e ndërsjella të kërkuara gjatë negociatave mund të paraqesin rreziqe të rëndësishme politike të brendshme për të dyja qeveritë, pasi këto probleme shpesh shihen si "shkaqe kombëtare" dhe mund të çojnë lehtësisht në akuza për tradhti.

  Sot, mbështetja e SHBA për Greqinë dhe marrëdhëniet e trazuara turko-amerikane rrisin vetëbesimin e Greqisë ndaj Turqisë. Megjithatë, një përmirësim i mundshëm në marrëdhëniet Turqi-SHBA pas miratimit të anëtarësimit të Suedisë në NATO mund të dobësojë rezistencën në disa qarqe greke drejt afrimit me Turqinë. Duke qenë se modernizimi i F16-ve dhe blerja e një shume të madhe tjter, kërkon miratimin e Kongresit Amerikan, edhe Turqia duhet të tregohet e kujdesshme në këtë drejtim. Anëtarësimi në BE është një tjetër katalizator i rëndësishëm. Udhëheqësit grekë, përfshirë Miqotaqis, kanë theksuar gjithmonë se devijimi i rrugës së Turqisë në BE nuk është në interesin e Greqisë. Nëse procesi i negociatave të Turqisë me BE-në rifillon siç është parashikuar, Greqia mund të jetë e prirur të bëjë lëshime për të mbrojtur shpresat e anëtarësimit të Turqisë - në mënyrë që kjo e fundit të ndjekë politika më të buta, ndërsa Turqia mund të bëhet më e hapur për kompromis me Greqinë, e cila ka të drejtën e vetos. Për më tepër, rivendosja e marrëdhënieve të Turqisë me vendet e rajonit me të cilat kishte ndërprerë marrëdhëniet për arsye të ndryshme dhe që i kishte shtyrë drejt afrimit me Greqinë, mund ta shtyjë gjithashtu Greqinë të ndryshojë politikën e saj nga shqetësimi se ka humbur avantazhin e saj. Ekonomitë e trazuara nga të dyja palët janë gjithashtu një faktor motivues për afrim.

  Askush nuk përfiton nga tensioni midis Turqisë dhe Greqisë, përveç shitësve të armëve. Për shembull, Franca është bërë furnizuesi më i madh armësh i Greqisë dhe ka thyer rekorde fitimi nga shitjet e armëve. Prandaj, ka mundësi që Franca, e cila gjithashtu ka marrëdhënie problematike me Turqinë, mund të përpiqet të parandalojë këtë afrim. Në fakt, nuk është rastësi që muajt e fundit mediat franceze shfaqën skenarë të së ardhmes ku Turqia dhe Greqia janë në luftë dhe Franca shpëton Greqinë duke u përfshirë në luftë në kuadër të Marrëveshjes së Mbrojtjes të miratuar në 2021.Pra palët duhet të kenë kujdes.

  Në të vërtetë, përpara Samitit të Vilniusit, në mars 2022, Kryeministri Miqotaqis erdhi në Stamboll dhe u prit ngrohtësisht dhe palët vendosën të ulin tensionin edhe një herë. Megjithatë, vizita e tij në SHBA më pas, ku mbajti një fjalim në Kongresin Amerikan, -i cili u duartrokit me minuta të tëra- dhe kërkoi që të mos i shesë armë Turqisë, çoi në reagimin e fortë të Presidentit Erdogan dhe përkeqësimin e marrëdhënieve sërish. Kontakti i parë mes dy liderëve ishte gati një vit më vonë kur Miqotaqis telefonoi Erdoganin për t'i shprehur ngushëllime dhe ndihmë për pasojat e tërmetit. Për fat të keq, marrëdhëniet turko-greke janë gjithmonë të prirura për këtë lloj krize të parakohshme që mund të ngrijë lehtësisht procesin e afrimit ose ndoshta ta kthejë atë. Në çdo rast, edhe nëse nuk mund të zgjidhë çështjet e ngulitura në një afat të shkurtër, zhvillimet aktuale pozitive janë të mirëseardhura, duke u sjellë në dobi të dy vendeve dhe njerëzve të tyre, duke ngjallur shpresë për të ardhmen. Mbajtja e këtij përmirësimi, është thelbësore për interesat e këtyre kombeve rivale, por edhe vëlla/motra dhe sigurinë e të gjithë rajonit, prandaj duhet inkurajuar. Megjithatë, dy shtete nuk duhet të presin çdo herë një fatkeqësi të re për të rregulluar marrëdhëniet e tyre.
  Nga Altuğ GÜNAL*
  Shqip për BesaTime: Dr. Sokol BRAHAJ

  * Universiteti Ege, Fakulteti i Shkencave Ekonomike dhe Administrative, Dega e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, Departamenti i së Drejtës Ndërkombëtare
  MARRDHENIET TURKO-GREKE DHE MARRËVESHJA E ATHINËS
  Accilkist 5 Şubat 2024 02:01

  dad breast massage porn
  free porn tradimenti
  teenpornlost fist virgin
  audrey bitoni streaming pornoxo videos
  actress sex pornoa

  https://campusgroups.rit.edu/click?r=http://redpornteensex.top/index101.html


  tattooed young lady erotic fucking
  fuck my tante
  www fuckedfacial com
  3gp sisterfuck com
  hard homo sex
  girl in blue polo fucked next to friend
  housewife toilet indian videos
  Alıntı yap
  DonaldRulty 5 Şubat 2024 13:20

  <a href="http://skyapharmacy.com/">sky pharmacy</a>
  Alıntı yap
  sherpople 6 Şubat 2024 09:41

  feet schonporno
  sexybrother sister
  nubile cum free
  housewife hidden sex videos
  xxx beby com pussy

  http://xn--b1aybgirv1a.xn--p1ai/bitrix/redirect.php?goto=http://juicypornextreme
  sex.top/index101.html


  puertorican latina bathroom great body
  delivary vedios
  chaild fuk
  indian voyeur movies download
  red tube moviebox video
  freepornstreams net phone erotic sex 3gp videos
  horny brunette milf pornstar lisa
  Alıntı yap
  SLewispeeld 6 Şubat 2024 14:20

  Zircon Used Equipment LLC, <a href=https://heavyeguipmentforums.com/heavy-equipment/zircon-used-equipment-in-f
  lorida-ocala.html>Experiences with Zircon Used Equipment LLC</a>
  we have over eight years of experience, committed to delivering unmatched services. We take pride in curating an expansive inventory that includes top-notch machinery like front-end loaders, excavators, bulldozers, lift trucks, and more, guaranteeing a diverse selection to meet various preferences and budgets.
  What makes us stand out is our unwavering commitment to exceptional services and cultivating long-lasting partnerships. Beyond equipment sales, we go the extra mile by offering efficient delivery services, utilizing our own resources for fast and reliable transportation of heavy machinery. This allows us to provide competitive delivery pricing, enhancing the overall value we bring to the table.
  The primary objective is to provide a comprehensive range of high-quality services, establishing ourselves as the reliable partner for our clients. With a focus on surpassing expectations and building enduring relationships, we aim to be the go-to choice for all heavy equipment needs.
  At Zircon Used Equipment LLC <a href=https://orangetractosrtalks.com/heavy-equipment/zircon-used-equipment-in-fl
  orida-ocala.html>Reviews about Zircon Used Equipment LLC</a>, we seamlessly blend industry knowledge, reliable equipment, and outstanding customer support to meet the diverse requirements of our clients. Connect with us today to witness firsthand our commitment to quality and professionalism.
  We have garnered an extensive collection of favorable reviews from our satisfied clientele, reinforcing our position as a reliable player in the heavy construction equipment industry. This is just a small part. You can find more on the wide realms of the internet.
  Alıntı yap
  ChongPrace 6 Şubat 2024 21:52

  pharmacy rx one review <a href="http://canadapharmacyonlinedrugstore.com/">online pharmacy</a>
  Alıntı yap
  SShanepen 7 Şubat 2024 17:57

  Thumbs up! ?? This post is very helpful.
  На нашем веб-сайте <a href='http://e-diplom.biz'>http://e-diplom.biz</a> вы можете приобрести дипломы старого образца СССР, выданные до 1991 года, по выгодным условиям.
  Alıntı yap
  addibranabs 7 Şubat 2024 23:31

  sexspielchen deutsch
  hardecoresex fat girl
  sexy slip porno videos
  idig pron
  travesti star soltantoporno

  https://lawsocietytribunal.ca/licensee/caitlin-eloise-gossage/?referer=http://re
  dtubeenjoyxxx.top/index101.html


  sylvia luna sex
  unsatisfied women tube
  cfnm euro femdom blowjob girlsinterstitial
  beautifulagony fuck
  hardsex indian ams
  indian sex dios full
  pregnant babe search results
  Alıntı yap
  XRumer23Hed 12 Şubat 2024 01:53

  <a href=https://youtube.com/shorts/MO3jlAYYjZ4?feature=shared>Как нарисовать лимон рисуем красками гуашь</a>
  Рисование лимона акварелью — интересный художественный процесс, который позволяет вам нарисовать насыщенное и реалистичное изображение этого свежего фрукта. Начните с подбора насыщенных цветов гуаши для формирования яркой палитры. Нанесите деликатный контур лимона на бумагу, используя карандаш или ультратонкую кисть. Помните, что лимон обладает плавной поверхностью, поэтому важно использовать мастики с отличной текучестью и налегке создавать мягкие переходы между оттенками.

  Продолжайте добавлять акценты, такие как тени и отсветы, чтобы придать вашему рисунку глубину и живость. Варьируйте яркость цветов, чтобы подчеркнуть характеристики лимона, такие как свежесть и свет. Не забывайте о фоновой поверхности - он может быть сюжетным или воссоздавать естественную среду, например, светло-зеленую листву или деревянную поверхность. Экспериментируйте с разносторонними приемами и наслаждайтесь процессом создания своего варианта лимона на бумаге.
  Alıntı yap
  Teeriasap 13 Şubat 2024 05:23

  pussies of hausa girls
  naughtygirl hardcore short video
  free download fucking video squirt
  ebony mpeg free
  girl squirt bedpost

  https://spoural.ru/bitrix/redirect.php?event1=click_to_call&event2=&event3=&goto
  =http://juicyxxxteenporn.mobi/index102.html


  baby sex purn real
  sunng llone pornmoovi
  indian sex videos photos
  pupu sex mopi com
  doppia incularella con calda bionda tanto porca
  naruto porno seite
  hot bhabhi porn sex youtube
  Alıntı yap
  NitNeency 13 Şubat 2024 05:57

  panished sex in forest 3gp
  footfetish lesbian
  senior gays xxx pics
  orphea pornostar
  neil sucks

  https://lng.baltic-united.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://pussytuberedxxx.top
  /index102.html


  exotic ebony girl fucked huge dick
  blonde girls fucks with passion u
  alexis amore is getting the nipples on he
  first time blooding from ass videos tube
  maya bezin sex videos com
  slutty amber takes cocks interracial orgy
  horny ebony secretaries videos
  Alıntı yap
  Asvxwr 13 Şubat 2024 16:41

  semaglutide usa <a href="https://plrybel.top/">buy rybelsus online cheap</a> semaglutide 14 mg cost
  Alıntı yap
  NitNeency 13 Şubat 2024 21:58

  mozambique sex video
  madthumbs porn vedios
  mofos com freevi deosss
  first time group handjob
  free porns movies of school and colleges in lahore

  https://stinger-shop.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://yoursexjuicytube.mobi/in
  dex103.html


  hot ebony bitch nyomi blows huge black cockinterstitial
  free hindustan jizzporna
  deeply sucked boobss videos
  pathan xxx potos com
  mother and sex videos in hollywood movies
  kristine crystalis nailed by jordan ash
  hd pornoaletta ocean
  Alıntı yap
  Teeriasap 14 Şubat 2024 16:44

  sting porn
  rihanna lookalike solo porn
  polonia porn galleries
  real mother and full xxx movies
  elizabeth del mar gets taped pumping 2 male centerfolds

  https://furgonplus.ru/bitrix/rk.php?goto=http://extremesexnicetube.mobi/index102
  .html


  gay sex best tubes mp4
  alison anjelporno
  very blonde rough anal and facial
  top fashion model hardcore
  mivie mom porn
  free porn girls mp4
  pono fisting video
  Alıntı yap
  addibranabs 15 Şubat 2024 09:43

  zonkw wap com
  tamil village lesbian xvideos
  girl sex monkeys
  nigerian porn videos in 3gp
  www free indiansexstories net

  https://www.onlinetambov.ru/bitrix/redirect.php?event1=click_to_call&event2=&eve
  nt3=&goto=http://freesextubefuck.mobi/index102.html


  kostenlose xvideos lady michelle
  vanessa chase cherry popper
  video purnub
  fuckedfinally olivia
  nepali pron wap in
  milking boobs vids free download
  asian tungging
  Alıntı yap
  DennisPaddy 17 Şubat 2024 03:57

  <a href="http://skyapharmacy.com/">canada pharmacy 24h</a>
  Alıntı yap
  frmybphao 18 Şubat 2024 02:21

  canadian pharmacy online for viagra <a href="http://canadianphrmacy23.com/">Canadian Pharmacies canadianphrmacy23.com</a>
  canadian pharmacy com check this out
  Alıntı yap
  RaymondQuona 21 Şubat 2024 05:47

  Wassup? besatime.com

  Did you know that it is possible to send message comСЂetently lawful? We propose a new, legitimate method of sending business proposals through contact forms.
  Since Feedback Forms messages are deemed essential, they won't be seen as spam.
  We want you to trу our service without anу cost!
  We can deliver up to 50,000 messages on your instruction.

  The cost of sending one million messages is $59.

  This letter is automatically generated.

  We only use chat for communication.

  Contact us.
  Telegram - https://t.me/FeedbackFormEU
  Skype live:contactform_18
  Alıntı yap
  addibranabs 21 Şubat 2024 17:48

  video mireya mexico
  handjob xxxx fuck to girl
  japanes girl vs black chook vidio prn
  milf martina hart gefickt gratis video
  kristy snow chooses to stimulate the both of her holes

  https://www.traublieberman.com/?URL=http://juicypornextremesex.top/index103.html  los mejores vajinas con semen
  home garl kannada sex vedeo 3gp king com
  free download xxx g boys vidio
  bhabhi sex ladyboy
  gloryholegirl gallery rebecca
  funny covered surprise brazilian girl
  bestiality cartoons videos
  Alıntı yap
  Teeriasap Dün, 00:41

  pour fuck boys
  free watch and vivian kostenlos video
  college rules movies free stella luzz
  teen cutie enjoys hard anal sexinterstitial
  aunty sucks deepthroat xnxx com

  https://dcc.su/bitrix/redirect.php?event1=click_to_call&event2=&event3=&goto=htt
  p://sextube.lol/index102.html


  indian hair pussy xxx hardcore sex porn videos
  blue films of mother son fucking
  porn hub lisa hann
  kris nude sessoitaliano
  chicas mexicanas femme grosse
  download video bokep gadis abg
  grandmother teen fetischporno
  Alıntı yap
  addibranabs Dün, 02:31

  xvideo small school girl fuck
  and cunilingus
  camping teens nude
  busty mature black loves suck cock
  3gp kingmobile hindi sex download video

  https://www.chuchle.cz/?p=sendPageLink&value=http://yourpornenjoysex.mobi/index1
  03.html


  piss gay creampie
  live tool sex
  jatt sister sleeping xvideo com
  xxx fucking my dad
  young pakisani teen free tube movies
  scopa la nipote ancora
  trans cartoons
  Alıntı yap
  NitNeency Dün, 16:18

  sexxy vidues arbo
  public reluctant fucking
  teenpornlost fist virgin
  lezbeins having sex with man
  juxmovies com xxx japanisax

  https://rostov-na-donu.kleister.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://extremesexnic
  etube.mobi/index102.html


  unwanted orgasms
  free chicas sexo con un perro videos xxx
  young virgin 3gp download
  damn xxxthai
  mama papa youjizz
  tara prend list milian
  make love with black
  Alıntı yap
  DennisPaddy Dün, 20:02

  <a href="http://skyapharmacy.com/">cialis sky pharmacy</a>
  Alıntı yap
  Teeriasap Bugün, 06:59

  flora splat
  taboo nude mobile
  beeg com father fuck sister
  daughter telugu sex
  free fast loading momsbangteens vedios

  http://ww.w.chapterone.kr/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=http%3A%2F%
  2Fxxxpussy.lol%2Findex102.html


  sestra bratam porno free
  sleping salope arabe video com
  vicky mrsnake free porn
  sex germanfree hd
  elizabeth del mar gets taped pumping 2 male centerfolds
  deep throught casting tube
  utube indian secretary fuck
  Alıntı yap

  TENCIONET E PANDERPRERA TURQI-GREQI: NJË RREZIKSHMERI APO BONUS PËR BALLKANIN

  TENCIONET E PANDERPRERA TURQI-GREQI: NJË RREZIKSHMERI APO BONUS PËR BALLKANIN A ËSHTË NJË LUFTË BRENDA PËR BRENDA NATO-S? APO NJË UKRAINË E DYTË? APO NJË AKROBACI POLITIKE PER PUSHTET TË BRENDSHËM?...

  KONTRIBUT I VYER NË MARRËDHËNIET SHQPTARO-TURKE!

  KONTRIBUT I VYER NË MARRËDHËNIET SHQPTARO-TURKE!...

  Presidenti Meta: Për çështjen e kufizimit të zonave detare, midis Shqipërisë dhe Greqisë

  Deklarata e presidentit Meta: Për çështjen e kufizimit të zonave detare, midis Shqipërisë dhe Greqisë...

  NGËRÇ APO QORRSOKAK NË MARRËDHËNIET TURKO-AMERIKANE

  NGËRÇ APO QORRSOKAK NË MARRËDHËNIET TURKO-AMERIKANE...

  ATHINË-BEOGRAD RINOVIM I MARRËDHËNIVE STRATEGJIKE: ÇFARË SHKRUAJNË ANALISTËT E ANKARASË

  ATHINË-BEOGRAD RINOVIM I MARRËDHËNIVE STRATEGJIKE: ÇFARË SHKRUAJNË ANALISTËT E ANKARASË Gjatë vizitës së kryeministrit grek, Aleksis Cipras në Beograd u vendos për krijimin e një Bordi të Përbashkët të Lartë Këshillues dhe...

  Yorum ekle
  Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

  Kodu girin:
  Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
  Kodu GüncelleSitemizi değerlendirin

image
image
image
image
BESATIME►QË NGA 2002’SHI©◄

Të gjitha tekstet, imazhet dhe përmbajtjet në botimin e kësaj faqe interneti i përkasin BesaTime©. Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i paautorizuar i kësaj faqeje.
Kontakt: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
RRETH NESH►
1-BESATIME: ËSHTË Portal Interneti i Shtypit të Lirë, i Mendimit Ndryshe dhe Respektues i Etikës dhe Prencipeve të Shtypit. 2-BESATIME: KA PËR QËLLIM TJU PËRCJELLË TË INTERESUARVE DREJTË PËR SË DREJTI; Lajmin, Informacionin, Analizen, Studimin, Kërkimin, Raportin E VËRTETË DHE TË PA-ANSHËM, në fushen; Strategjike, Politike, Ekonomike, Sociale, Diplomatike, Kulturore, Artistike, Sportive si dhe në çdo temë tjetër që i përket njeriut. 3-BESATIME: ËSHTË E PAVARUR, nuk ka lidhje me asnjë Organizatë, Parti apo Lëvizje Politike. Financohet Vetëm nga Themeluesit e Vet. 4-BESATIME: Operon në fushën e informacionit dhe të shtypit në gjuhen Shqip, Turqisht dhe Anglisht. Është vazhdimësi e “Think-Tank Besa Strategy [2002]”. Në përgjithësi vepron në të gjithë Botën, Bashkimin Evropian dhe Ballkanin. Në veçanti tregon intensivitet për çështje që kanë të bëjnë me Shqiptarët në Rajon dhe Turqinë. 5-BESATIME: Çdo shkrim i publikuar nё portal mund tё mos përputhet me mendimin tonë, dhe pёr kёtё arsye pёrgjegjёsia e shkrimit nё portal i pёrket vetem autorit. 6-BESATIME: Në të njëjten kohë është portali i vetem zyrtar ku “DIASPORA DHE LOBI SHQIPTAR NË TURQI” publikon. 7-Kryeredaktor: Sokol Brahaj◄

Dizajn: Shaban ILIRI, Perkthimi ne Shqip Can ARNAVUT - Kontakt: shabaniliri35@gmail.com'