BESA TIME®

Portali i Lajmit të Vertetë

  GJUHA SHQIPE-GJUHË ZYRTARE SHTETËRORE NË MAL TË ZI

  Kategori: KRYESORET Tarih: 30-03-2017, 12:05
  GJUHA SHQIPE-GJUHË ZYRTARE SHTETËRORE NË MAL TË ZI
  GJUHA SHQIPE BËHET GJUHË ZYRTARE SHTETËRORE NË MAL TË ZI

  Ndryshimi i ligjit mbi të drejtat dhe liritë e pakicave në Mal të Zi, parashikon zyrtarizimin e gjuhës së pakicave në të gjitha komunat ku ato përbëjnë 5% të popullsisë, ku sipas autoriteteve malazeze gjuha shqipe përveç në Ulqin, Tuz dhe Plavë me ligjin e ri zyrtarizohet tani edhe në Rozhajë, Podgoricë dhe Tivar. Kjo përbën një hap të madh në drejtim të avansimit të drejtave të shqiptarëve në Mal të Zi raporton lajmi.net.
  Ky lajm i shumëpritur nga të gjithë shqiptarët ku do që janë në botë, ka ndikuar pozitivisht për arritjet e politikes mbarëkombëtare në të gjitha trevat autoktone shqiptare në rrajon. Dhe ne Diaspora Shqiptare-Turqi BESA përgëzojmë vëllezërit tane për këtë arritje dhe shprehim mirënjohjen dhe mbështetje të thellë për politikbërësit tanë.
  GJUHA SHQIPE-GJUHË ZYRTARE SHTETËRORE NË MAL TË ZI  BesaTime.com

  TUZI I SHQIPËTARËVE MË NË FUND BËHET BASHKI (KOMUNË)

  TUZI I SHQIPËTARËVE MË NË FUND BËHET BASHKI (KOMUNË), lajmin e jep kryetari i Komunës së Ulqinit, z. Nazif Cungu, përmes faqezsyrtere sëtij në rrjetin facebook....

  PREZANTIMI I TROJEVE SHQIPTARE NË ISTANBUL TECHNICAL UNIVERSITY NGA U.S.SH.T Foto-lajm

  UNIONI STUDENTOR SHQIPTAR-TURQI SOT NË KUADËR TË "DITËS NDËRKOMBËTARE" KA BЁRЁ "PREZANTIMIN E TROJEVE SHQIPTARE" I CILI U ORGANIZUA NË ISTANBUL TECHNICAL UNIVERSITY (İTÜ)....

  GJUHA SHQIPE ZYRTARE NË ILIRIDË PARA ASAJ MAQEDONE

  GJUHA SHQIPE ZYRTARE NË ILIRIDË PARA ASAJ MAQEDONE Pas prezantimit të platformës qeveritare nga ana e liderit të LSDM Zoran Zaev dhe `mashtrimit` politik që ai i`u bëri shqiptarëve në punën e dygjuhësisë, analistët e...

  ARSIMIMI NË GJUHEN SHQIPE U BË ZYRTARE NË TURQI

  ARSIMIMI NË GJUHEN SHQIPE U BË ZYRTARE NË TURQI NJOFTIM NGA, REPUBLIKA E TURQISË, MINISTRIA E ARSIMIT KOMBËTAR TURK: GJUHA SHQIPE ËSHTË FUTUR ZYRTARISHT NË PROGRAMIN ZYRTAR TË SHKOLLAVE QË NË KLASEN E PESTË FILLORE....

  Yorum ekle
  Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

  Kodu girin:
  Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
  Kodu GüncelleSitemizi değerlendirin

image
image
image
image
BESATIME►QË NGA 2002’SHI©◄

Të gjitha tekstet, imazhet dhe përmbajtjet në botimin e kësaj faqe interneti i përkasin BesaTime©. Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i paautorizuar i kësaj faqeje.
Kontakt: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
RRETH NESH►
1-BESATIME: ËSHTË Portal Interneti i Shtypit të Lirë, i Mendimit Ndryshe dhe Respektues i Etikës dhe Prencipeve të Shtypit. 2-BESATIME: KA PËR QËLLIM TJU PËRCJELLË TË INTERESUARVE DREJTË PËR SË DREJTI; Lajmin, Informacionin, Analizen, Studimin, Kërkimin, Raportin E VËRTETË DHE TË PA-ANSHËM, në fushen; Strategjike, Politike, Ekonomike, Sociale, Diplomatike, Kulturore, Artistike, Sportive si dhe në çdo temë tjetër që i përket njeriut. 3-BESATIME: ËSHTË E PAVARUR, nuk ka lidhje me asnjë Organizatë, Parti apo Lëvizje Politike. Financohet Vetëm nga Themeluesit e Vet. 4-BESATIME: Operon në fushën e informacionit dhe të shtypit në gjuhen Shqip, Turqisht dhe Anglisht. Është vazhdimësi e “Think-Tank Besa Strategy [2002]”. Në përgjithësi vepron në të gjithë Botën, Bashkimin Evropian dhe Ballkanin. Në veçanti tregon intensivitet për çështje që kanë të bëjnë me Shqiptarët në Rajon dhe Turqinë. 5-BESATIME: Çdo shkrim i publikuar nё portal mund tё mos përputhet me mendimin tonë, dhe pёr kёtё arsye pёrgjegjёsia e shkrimit nё portal i pёrket vetem autorit. 6-BESATIME: Në të njëjten kohë është portali i vetem zyrtar ku “DIASPORA DHE LOBI SHQIPTAR NË TURQI” publikon. 7-Kryeredaktor: Sokol Brahaj◄

Dizajn: Shaban ILIRI, Perkthimi ne Shqip Can ARNAVUT - Kontakt: shabaniliri35@gmail.com'