BESA TIME®

Portali i Lajmit të Vertetë

  GRUJA, E VETMJA FORCË QË I JEP VAZHDIMËSI JETËS!

  Kategori: KRYESORET / LAJME / POLITIKE&EKONOMI / RAJONI / BOTA / ANALIZE / RAPORTE Tarih: 9-03-2023, 11:44
  GRUJA, E VETMJA FORCË QË I JEP VAZHDIMËSI JETËS!

  GRUJA, E VETMJA FORCË QË I JEP VAZHDIMËSI JETËS!

  Nga: Silvana BEGAJ

  Sot dita e Gruas!

  Kësaj gjinie që përfaqëson vazhdimësinë e jetës, që ka kaq shumë forcë dhe kaq pak të drejta!

  E si mund të festojmë ne këtë ditë? Si dita që ndoshta sot nuk do kemi vrasjen e një gruaje diku në mes të Tiranës apo në rrethina?

  Apo do festojmë si të vetmen ditë kur shumë femra lejohen nga burrat e tyre për të dalë?

  Të festojmë që në kaq vite demokraci luftuam për kaq shum gjëra, por për lirinë e grave as u përpoqëm?

  Të festojmë që akoma në rrethina vajza minorene martohen me dakordësi familjesh si e do zakoni? Apo për ato që torturohen sepse kanë bërë gabimin e madh dhe kanë rënë në dashuri?

  Të festojmë se ka akoma skllavëri ku pranohet si e drejtë edhe nga familja e vajzave dhe me vajza?

  Të festojmë sepse kemi gra sot në pushtet dhe që trajtohen si dordoleca nga liderat e tyre?

  Por, këto zakonisht ndodhin në rrethina ose nga familje të cilat nuk janë te arsimuara dhe të zhvilluara. Ndoshta duhet të festoj Tirana ose qytetet e mëdha ku ka gra që kanë fituar një farë lirie. Liri që përdoret keq!

  Se në qytetet e mëdha lufta me burrat është e papërfillshme në krahasim me luftën e ashpër dhe të shëmtuar që kanë gratë me njëra tjetrën.

  Këto gra zakonisht e përdorin lirinë dhe zërin e tyre për të intimiduar gra të tjera.

  Ofendojnë dhe gjykojnë këdo live apo virtualisht! Hedhin helm kudo ku kanë mundësi të shprehen dhe nuk bëjnë asgjë për plagën e shekullit: Lirinë e grave!

  Prandaj unë personalisht nuk kam për cfarë të festojë!

  Edhe pse sot është dita e gruas! Kësaj gjinie që përfaqëson vazhdimësinë e jetës, që ka kaq shumë forcë dhe kaq pak të drejta! Silvana BEGAJ

  GRUJA, E VETMJA FORCË QË I JEP VAZHDIMËSI JETËS!

  ERDOGANI: DIPLOMACIA E VETMJA RRUGËDALJE NË LUFTËN RUSI-UKRAINË

  ERDOGANI: DIPLOMACIA E VETMJA RRUGËDALJE NË LUFTËN RUSI-UKRAINË Presidenti Erdoan tha sot në konferencën e përbashkët të shtypit me Kryeministrin e Holandës, Mark Rutte se Turqia do të vazhdojë iniciativat e saj që e shohin...

  MBRETËRIA SHQIPTARE: DJE JETIKE PËR SHTETFORMIM, SOT ALTERNATIVË PËR ZHVILLIM DHE SHPRESË!

  MBRETËRIA SHQIPTARE: DJE JETIKE PËR SHTETFORMIM, SOT ALTERNATIVË PËR ZHVILLIM DHE SHPRESË! Shpetim Axhami...

  NËNA JONË ÇAMËRI

  NËNA JONË ÇAMËRI Nga Sokol Brahaj...

  JU LUTEM MOS E NDALONI PROTESTEN

  JU LUTEM MOS E NDALONI PROTESTEN Nga: Vezuela Sanxhaku...

  O “YLLI” I DREJTËSISË PO ME DASHNORET Ç’KANË ?

  PO ME DASHNORET Ç’KANË? pyet Mira Kazhani pas prononcimit për mediat që bëri Ylli i drejte(!)sisë pasi e larguan nga posti më i SHTREMBËRT ministror, ai i drejtësisë... ku një gjë e lehtë për opinionin shqiptar është kjo pyetja:...

  Yorum ekle
  Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

  Kodu girin:
  Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
  Kodu GüncelleSitemizi değerlendirin

image
image
image
image
BESATIME►QË NGA 2002’SHI©◄

Të gjitha tekstet, imazhet dhe përmbajtjet në botimin e kësaj faqe interneti i përkasin BesaTime©. Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i paautorizuar i kësaj faqeje.
Kontakt: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
RRETH NESH►
1-BESATIME: ËSHTË Portal Interneti i Shtypit të Lirë, i Mendimit Ndryshe dhe Respektues i Etikës dhe Prencipeve të Shtypit. 2-BESATIME: KA PËR QËLLIM TJU PËRCJELLË TË INTERESUARVE DREJTË PËR SË DREJTI; Lajmin, Informacionin, Analizen, Studimin, Kërkimin, Raportin E VËRTETË DHE TË PA-ANSHËM, në fushen; Strategjike, Politike, Ekonomike, Sociale, Diplomatike, Kulturore, Artistike, Sportive si dhe në çdo temë tjetër që i përket njeriut. 3-BESATIME: ËSHTË E PAVARUR, nuk ka lidhje me asnjë Organizatë, Parti apo Lëvizje Politike. Financohet Vetëm nga Themeluesit e Vet. 4-BESATIME: Operon në fushën e informacionit dhe të shtypit në gjuhen Shqip, Turqisht dhe Anglisht. Është vazhdimësi e “Think-Tank Besa Strategy [2002]”. Në përgjithësi vepron në të gjithë Botën, Bashkimin Evropian dhe Ballkanin. Në veçanti tregon intensivitet për çështje që kanë të bëjnë me Shqiptarët në Rajon dhe Turqinë. 5-BESATIME: Çdo shkrim i publikuar nё portal mund tё mos përputhet me mendimin tonë, dhe pёr kёtё arsye pёrgjegjёsia e shkrimit nё portal i pёrket vetem autorit. 6-BESATIME: Në të njëjten kohë është portali i vetem zyrtar ku “DIASPORA DHE LOBI SHQIPTAR NË TURQI” publikon. 7-Kryeredaktor: Sokol Brahaj◄

Dizajn: Shaban ILIRI, Perkthimi ne Shqip Can ARNAVUT - Kontakt: shabaniliri35@gmail.com'