BESA TIME®

Portali i Lajmit të Vertetë

  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT

  Kategori: KRYESORET Tarih: 27-06-2017, 16:38
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TRT (TV TURK)

  PROGRAMIN MUND TA SHIKONI NË KËTË LINK

  Për herë të parë në televizionin shteteror të Turqisë TRT, në programin Buletini Boteror (Dünya Bülteni) në TRT-Avaz të znj. Gökçen Oğan, flitet për Genocidin Çam. Gjenocidi që ka bërë Greqia ndaj popullit Shqiptar të Çamërisë.

  Gazetari i njohur shqiptarë, specialist i BE'së Sokol Brahaj ishte i ftuari në këtë program dhe tregoi me detaja gjenocidin dhe gjendjen e asajkohe të Shqiptarëve Myslimanë të trevës së Çamerisë dhe Mizoritë Greke që ka bërë vazhdimisht Greqia që kur është formuar si shtet e deri ne ditët e sotme.

  Brahaj pasi informoi opinionin publik Turk për Gjenocidin Çam në fund të programit, kërkoi nga ky opinioni dhe nga mbarë Bota-Turke që ta njohin këtë gjenocid, të shikojnë këtë program, të informojnë sa më shumë rrethin e tyre për këtë dhe mos ta harrojnë këtë Genocit që kanë bërë Grekët dhe Greqia ndaj Shqiptarëve.

  Brahaj tha për opinion publik Turk që ky Gjenocid ështe bërë ndaj Shqiptarëve, Shqiptarët Çamë ishte popull i pafajshëm, populli i pari i këtij kontinenti i cili është vendas, autokton në trojet e veta prej tre-katër mijë viteve. Opinionin publik ndërkombëtar që ka ende ndergjigjen njerëzore e ka pranuar këtë dhe e quan gjenocid.

  Genocidi është krim kundër njerëzimit. Nuk na dallim një Gjenocid nga një tjetër, nuk duhet bërë dallim nga një gjenocid në tjetrin. Gjenocidi, gjenocid është, dhe ky ëshë krim kundra njerëzimit.

  Gjenocidi që bëri Greqia ndaj Shqiptarëve Çamë, është i njëjtë si gjenocidi i Hitlerit ndaj Çifutëve, si gjenocidi që Serbët e Serbia në Reçak, në Prekaz, në Srebrenicë, si Gjenocidi Hocalı si dhe qindra gjenocide të tjerë që janë bërë kundra njerëzimit në botën tonë. Ne si njerëz që kemi me ndërgjigje njerëzore mos ti harrojmë asnjërin nga këto.

  Në fund të programit Brahaj, falenderoi populin Turk, Turqinë, qeverine dhe institucionet e saj për ndihmën e dhënë në këtë temë. Falenderoi familjen e madhe të coorporatës Radio-Televizionin Turk-TRT’në, TRT-Avaz’in, kolegen e tij znj. Gökçen Oğan'in me ekipin e saj dhe të gjithë kontribuesit e këtij programi që bëhej për herë të para në televizionin më të madh shtetëror të Turqisë.

  PROGRAMIN MUND TA SHIKONI NË KËTË LINK  Ndësa VATRA Shqiptare e Turqisë, në lidhje me këtë shkruan:

  Sokol Brahaj, një prej themeluesve të Diasporës Shqiptare në Turqi, VATRA, në datën 26.06.2015 ishte i ftuar në një emision për Gjenocidin në Çamëri, që u transmetua drejtpërdrejt në ekranet e televizionit shtetëror të Turqisë, TRT.
  Pogrami përkates flet për Genocidin që ka bere Greqia ndaj popullit Shqiptar të Çamerisë, për herë të parë në televizionin shteteror të Turqisë, TRT-Avaz, në programin Dünya Bülteni / Buletini Boteror të znj. Gökçen Oğan.
  Në këtë program gazetari i njohur, specialisti i BE'së Sokol Brahaj spjegon me detaja gjendjen e asajkohe të Shqiptarëve Myslimanë të trevës së Çamerisë dhe mizorite greke që ka bere vazhdimisht Greqia qëkur është formuar si shtet e deri ne ditët e sotme. Kërkohet nga opinioni Turk dhe nga mbarë Bota-Turke që ta shikojnë këtë program, të informohen dhe mos ta harrojnë këtë Genocit që kanë bërë grekët ndaj Shqiptarëve, Genocidi është një krim kundër njerëzimit, dhe ky Genocid ështe bërë ndaj një populli te pafajshëm, prej 3-4000 viteve venali, autokton në trojet e veta dhe i pari i ketij kontinenti
  .

  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT


  PROGRAMIN MUND TA SHIKONI NË LINK


  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT
  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT


  BesaTime.com

  “PO-EVET” PRESIDENT ERDOGAN -THA POPULLI TURK

  “PO-EVET” PRESIDENT ERDOGAN-THA POPULLI TURK Fjalimi Presidentit të Turqisë Rexhep Tajip Erdogan pas fitimit të referandumit popullor për ndryshimin e 18 neneve të kushtetutës të cilat do bëjnë ndërrimin e sistemit parlamentar...

  REFERENDUMi: SiSTEMi PRESIDENCiAL i ERDOGAN’iT A DO TA DEMOKRATiZOJË TURQiNË? ANALiZË Nga Sokol BRAHAJ 15/04/2017

  REFERENDUMi: SiSTEMi PRESIDENCiAL i ERDOGAN’iT A DO TA DEMOKRATiZOJË TURQiNË? Sokol BRAHAJ 15/04/2017 1-HYRJE: KUSHTETUTAT E TURQiSË 2-REFERENDUMi i 16 PRiLLi’T: ÇFARË DO TË NDRYSHOHET ME KËTO 18 NENE? 3-ATMOSFERA ELEKTORALE DHE...

  MiZORiTË ANTiKOMBËTARE TË ENVER HOXHES

  MiZORiTË ANTiKOMBËTARE TË ENVER HOXHES NGA: SOKOL BRAHAJ MiZORiTË E DiKTATORiT TË KOMBiT SHQiPTAR DUHET T’i DiMË, T’i KUJTOJMË DHE MOS T’i HARROJMË, SEPSE PO NUK DiTËM TË DJESHMEN S’E SHOHiM DOT TË SOTMEN DHE iA VËSHTiRËSOJMË...

  ARSIMIMI NË GJUHEN SHQIPE U BË ZYRTARE NË TURQI

  ARSIMIMI NË GJUHEN SHQIPE U BË ZYRTARE NË TURQI NJOFTIM NGA, REPUBLIKA E TURQISË, MINISTRIA E ARSIMIT KOMBËTAR TURK: GJUHA SHQIPE ËSHTË FUTUR ZYRTARISHT NË PROGRAMIN ZYRTAR TË SHKOLLAVE QË NË KLASEN E PESTË FILLORE....

  N'GREQI GJENOCID-BËRËSI BËHET MINISTER, BE'JA PËRKRAHI HITLERISTËT

  N'GREQI GJENOCID-BËRËSI BËHET MINISTER, BE'JA PËRKRAHI HITLERISTËT GJENOCID-BËRËSI I ASHTQUAJTURI "Katili Gjakpirës Napoleon Zerva, [ministër i Greqisë]" asnjëherë nuk luftoi kundër ushtrisë italiane apo gjermane gjatë vitëve të...

  Yorum ekle
  Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

  Kodu girin:
  Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
  Kodu GüncelleSitemizi değerlendirin

image
image
image
image
BESATIME►QË NGA 2002’SHI©◄

Të gjitha tekstet, imazhet dhe përmbajtjet në botimin e kësaj faqe interneti i përkasin BesaTime©. Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i paautorizuar i kësaj faqeje.
Kontakt: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
RRETH NESH►
1-BESATIME: ËSHTË Portal Interneti i Shtypit të Lirë, i Mendimit Ndryshe dhe Respektues i Etikës dhe Prencipeve të Shtypit. 2-BESATIME: KA PËR QËLLIM TJU PËRCJELLË TË INTERESUARVE DREJTË PËR SË DREJTI; Lajmin, Informacionin, Analizen, Studimin, Kërkimin, Raportin E VËRTETË DHE TË PA-ANSHËM, në fushen; Strategjike, Politike, Ekonomike, Sociale, Diplomatike, Kulturore, Artistike, Sportive si dhe në çdo temë tjetër që i përket njeriut. 3-BESATIME: ËSHTË E PAVARUR, nuk ka lidhje me asnjë Organizatë, Parti apo Lëvizje Politike. Financohet Vetëm nga Themeluesit e Vet. 4-BESATIME: Operon në fushën e informacionit dhe të shtypit në gjuhen Shqip, Turqisht dhe Anglisht. Është vazhdimësi e “Think-Tank Besa Strategy [2002]”. Në përgjithësi vepron në të gjithë Botën, Bashkimin Evropian dhe Ballkanin. Në veçanti tregon intensivitet për çështje që kanë të bëjnë me Shqiptarët në Rajon dhe Turqinë. 5-BESATIME: Çdo shkrim i publikuar nё portal mund tё mos përputhet me mendimin tonë, dhe pёr kёtё arsye pёrgjegjёsia e shkrimit nё portal i pёrket vetem autorit. 6-BESATIME: Në të njëjten kohë është portali i vetem zyrtar ku “DIASPORA DHE LOBI SHQIPTAR NË TURQI” publikon. 7-Kryeredaktor: Sokol Brahaj◄

Dizajn: Shaban ILIRI, Perkthimi ne Shqip Can ARNAVUT - Kontakt: shabaniliri35@gmail.com'