BESA TIME®

Portali i Lajmit të Vertetë

  “ΚΥΠ”INTELIGJENCA & KISHA GREKE “Ekklisía tis Elládos” KËRCËNON ME VDEKJE PROFESORIN TURK QË FOLI PËR ÇËSHTJEN ÇAME

  Kategori: KRYESORET Tarih: 7-07-2018, 17:41
  “ΚΥΠ”INTELIGJENCA & KISHA GREKE “Ekklisía tis Elládos” KËRCËNON ME VDEKJE PROFESORIN TURK QË FOLI PËR ÇËSHTJEN ÇAME

  “ΚΥΠ”INTELIGJENCA & KISHA GREKE “Ekklisía tis Elládos”
  KËRCËNON ME VDEKJE PROFESORIN TURK QË FOLI PËR ÇËSHTJEN ÇAME
  Lajm ekslusive për BesaTime
  Nga Sokol Brahaj

  Greqia e cila është anëtare e BE'së, çdo njëri që flet për Holokausin, Gjenocidin dhe masakrat që ka bërë ndaj Shqiptarëve Çam,ajo i kërcenon me vdekje pa bërë dallim rrace, fetare apo gjuhësore.
  Na vjen shumë keq për këto, por neve këto kërcenime nuk na befasojnë sepse ndeshemi vazhdimisht me vepra të tilla të shtetit grek.

  Por ajo që duhet të dimë është se; njerëzimi sot po jeton në një botë të globalizuar, të cilën e quajmë në epokën e informacionit, shkencëtarët dhe njërëzit e ndërgjegjës kanë vendosur të mos heshtin më.
  Sot ata janë të vetëdijshëm për realitetin dhe pa u përzier me politikë janë të vendosur për të denoncuar para opinionin global Hokokaosin, Gjenocidin, Masakrat dhe Padrejtësitë që janë bërë në histori.
  Për këtë ne familja e BesaTime shprehim kënaqësinë tonë në emer të njerëzimit dhe të atyre popujve të pafajshëm që të tjerët ju kanë bërë Holokaos, Gjenocid e Masakra.

  “ΚΥΠ”INTELIGJENCA & KISHA GREKE “Ekklisía tis Elládos” KËRCËNON ME VDEKJE PROFESORIN TURK QË FOLI PËR ÇËSHTJEN ÇAME


  Eksperti i Ballkanit nga Hacettepe University Profesori Abdullah Sencer Gözübenli, pas prononcimeve që ka bërë në një intervistë me Sokol Brahaj për BesaTime në lidhje me Gjenocidin Grek ndaj Shqiptarëve Çam për "DHËNIEN E TË DREJTAVE THEMELORE TË NJERIUT QË JANË NENE DOMOSDOSHMËRIE PËR ZBATIM NË TRAKTATIN E LOZANËS 1923", është vënë "NË SHËNJESTËR PËR TU ELEMINUAR" nga mediat greke të cilat janë të njohura për afërsinë e tyre me inteligjencën greke.

  Profesori Gözübenli për këtë temë daklaroi që Shqiptarët Çamë, në përputhje me "Konventën e Lozanës që u firmos në Janar të vitit 1923 për Shkëmbimin e Popullsisë" janë pranuan si pakicë myslimane dhe në këtë kontekst, sipas këtij shkëmbimi në vitin 1926 "NËNKOMITETI I 14'TË I EPIRIT" shkruan krejt qartë (dokument ky në arkiven shtetërore në Athinë) se 2993 Shqiptarë Çamë janë dërguar në Turqi, ndërsa 16,000 prej tyre kanë mbetur në Greqi, pra këta janë përjashtuar nga shkëmbimi i popullsisë sipas traktatit. Profesori duke përsëritur se Traktati i Lozanës, ka nene të veçanta në lidhje me të drejtat e pakicave/grupeve që janë të përjashtuara nga shkëmbimi, theksoi edhe një herë se Shqiptarët Çamë duhet të përfitojshin nga kjo marrëveshje, por Çamët nuk përfituan asgjë.

  Gözübenli nënvizoi që media që vuri mua "NË SHËNJESTËR PËR TË MË ELEMINUAR", është "Revole Shqtypit" e ndjekësve dhe e mentalitetit të partisë neo-naziste Agimi i Artë e cila e pranon detyrë jetike për vehten e vet që të keqinformojë publikun grek për çdo gjë. Ai vazhdoi prononcimin duke thënë që "Gazeta Tachydromos, e cila pretendon të jetë pasardhëse e Aristotelit, mua personalisht më lëndoi vetem kur e pashë që nuk është në gjëndje të formojë as edhe një logjikë të thjeshtë" dhe shtoi se “kjo është vetem një klikë e vogël”.

  Ai gjithashtu duke iu referuar Problemit Çam tha se mediat raciste ekstreme, që kanë mentalitetin e Agimit të Artë, patën dhënë të njëjtin reagim dhe patën satanizuan në opinionin publik grek edhe shkencëtarët humanistë dhe objektivë grekë Prof. Eleftheria Manta dhe Prof. Konstantinos Tsitselikis të cilët patën folë për Çështjen Çame dhe Gjenocidin e bërë ndaj Çamëve. Ai shtoi duke thënë që "Ata që kanë frikë të përballen me të zezat e historisë së tyre, ata satanizojnë të gjithë ata që i tregojnë ato të vërteta".

  "Unë përsonalisht nuk u habita që vuni "NË SHËNJESTËR PËR TË ELEMINUAR" personalitetin tim një gazetë greke pa nivelin e që për të shkruajtur, në vend të bojës përdor ujin që merr nga halja".
  Ky lajmi që ka nxjerrë gazeta javore Stohos e ultranacionalistëve grekë, dhe fjala “GJARPËR" që ka përdorë në këtë lajm nuk është i panjohur për mua dhe se në Turqisht do të thotë "ME E VU NË SHËNJESTËR PËR TË ELEMINUAR NJË NJËRI".
  Dhe për këtë Profesori thotë që ta kujtojmë se në vitet 90 po e njëjta gazetë me kryetitullin "SHËNJESTRA ËSHTË ZJARRI DHE SËPATA" ka vënë në shënjestër emrat e parisë kryesorë të pakicave turke, shqiptare, ulahe, bullgare, maqedonase dhe çifute në Greqi.

  Teksti i atij kryelajmi ka qënë si më poshtë:
  Shënjestra është ZJARRI dhe SËPATA
  "Nga fshati Kriovrisi, Konrdos, Lukas, Christos ....
  Nga fshati Elos, Avgis, Stoikos, Savinis ....
  Nga fshati Mavropigi ...
  Nga fshati Komanos ...
  Nga fshati Kastoria ...
  Nga fshati Ermakia ....
  Nga fshati Foufa ...
  Nga Konsullatën e Përgjithshme të Turqisë në Komotini, G. P., A.N.C .... "
  Këta janë gjarpërinjtë helmues që duan të na shqyejnë neve: nga ana jonë s'do të ketë falje, harresë apo ndjenjë njërzillëku: gjeni dhe këputni kokat e të gjithëve.
  Pasi që këta nuk janë grekë, nuk kanë shpirtëra, dhe për këtë arsye pa marrë parasysh se çfarë do ju bëni kur të ti kapni, nuk është mëkat.
  Nuk ka asnjë arsye që të jemi të mëshirshëm me ta. Vetem Zjarr dhe Sëpatë, sepse gjarpërinjtë janë gjithmonë gjarpërinjë".
  Intervista në fjalë është në këtë link, me titullin


  SHQIP “GREQIA KA BËRË GENOCID & HOLOKAUST NDAJ SHQIPTARËVE ÇAMË PAS TRAKTATIT TË LOZANËS” : http://www.besatime.com/index.php?newsid=235


  TURQISHT: YUNANİSTAN, ÇAMERİA ARNAVUTLARINA SOYKIRIM VE HOLOKAUST YAPTI LOZAN’DAN SONRA: http://www.tr.besatime.com/index.php?newsid=70


  Ndërsa SHKRIMI QË KËRCËNON ME VDEKJE PROFESORIN TURK QË FOLI PËR ÇËSHTJEN ÇAME,
  GREQISHT: Το φίδι βγάζει το κεφάλι: θέλουν να εντάξουν το Τσάμικο στο πλαίσιο του Συμφώνου της Λοζάνης: http://tachydromos.org/2018/07/01/apopseis/to-phidi-bgazei-to-kephali-theloun-na-entaxoun-to-tsamiko-sto-plaisio-tou-sumphonou-tes-lozanes.html


  “ΚΥΠ”INTELIGJENCA & KISHA GREKE “Ekklisía tis Elládos” KËRCËNON ME VDEKJE PROFESORIN TURK QË FOLI PËR ÇËSHTJEN ÇAME

  BesaTime.com

  GREQIA KA BËRË GENOCID & HOLOKAUST NDAJ SHQIPTARËVE ÇAMË PAS TRAKTATIT TË LOZANËS

  GREQIA KA BËRË GENOCID & HOLOKAUST NDAJ SHQIPTARËVE ÇAMË PAS TRAKTATIT TË LOZANËS...

  "Çamët janë Shqiptarë dhe vendi i tyre është Çamëria"

  "Çamët janë Shqiptarë dhe vendi i tyre është Çamëria"...

  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT

  GJENOCIDI ÇAM, SOKOL BRAHAJ FLET PËR HERË TË PARË NË TV'NË SHTETËROR TURK, TRT Gazetari i njohur shqiptarë, specialist i BE'së Sokol Brahaj ishte i ftuari në këtë program dhe tregoi me detaja gjenocidin dhe gjendjen e asajkohe...

  NE GREKËT E BËMË SPASTRIMIN ETNIK NDAJ SHQIPTARËVE ÇAMË: thotë Profesori GREK, TSITSELIKIS.

  Profesori GREK, TSITSELIKIS thotë: NE GREKËT E BËMË SPASTRIMIN ETNIK NDAJ SHQIPTARËVE ÇAMË Profesori GREK Prof.Dr. KOSTANDINOS TSITSELIKIS thotë: NE, GREQIA DUHET TA PRANOJMË SPASTRIMIN ETNIK QË KEMI BËRË NDAJ SHQIPTARËVE ÇAMË:...

  O ARTA DADE: DO S’DO TI ÇËSHTJA ÇAME ËSHTË ÇËSHTJE KOMBËTARE DHE E TË GJITHË SHQIPTARËVE

  O ARTA DADE: DO S’DO TI ÇËSHTJA ÇAME ËSHTË ÇËSHTJE KOMBËTARE DHE E TË GJITHË SHQIPTARËVE shkruan adresen e vet te rrjetit social Vjollca Braho. Postimi i plotë;...

  Yorum ekle
  Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

  Kodu girin:
  Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
  Kodu Güncelleimage
image
image
image
BESATIME►QË NGA 2002’SHI©◄

Të gjitha tekstet, imazhet dhe përmbajtjet në botimin e kësaj faqe interneti i përkasin BesaTime©. Ndalohet kopjimi ose riprodhimi i paautorizuar i kësaj faqeje.
Kontakt: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
RRETH NESH►
1-BESATIME: ËSHTË Portal Interneti i Shtypit të Lirë, i Mendimit Ndryshe dhe Respektues i Etikës dhe Prencipeve të Shtypit. 2-BESATIME: KA PËR QËLLIM TJU PËRCJELLË TË INTERESUARVE DREJTË PËR SË DREJTI; Lajmin, Informacionin, Analizen, Studimin, Kërkimin, Raportin E VËRTETË DHE TË PA-ANSHËM, në fushen; Strategjike, Politike, Ekonomike, Sociale, Diplomatike, Kulturore, Artistike, Sportive si dhe në çdo temë tjetër që i përket njeriut. 3-BESATIME: ËSHTË E PAVARUR, nuk ka lidhje me asnjë Organizatë, Parti apo Lëvizje Politike. Financohet Vetëm nga Themeluesit e Vet. 4-BESATIME: Operon në fushën e informacionit dhe të shtypit në gjuhen Shqip, Turqisht dhe Anglisht. Është vazhdimësi e “Think-Tank Besa Strategy [2002]”. Në përgjithësi vepron në të gjithë Botën, Bashkimin Evropian dhe Ballkanin. Në veçanti tregon intensivitet për çështje që kanë të bëjnë me Shqiptarët në Rajon dhe Turqinë. 5-BESATIME: Çdo shkrim i publikuar nё portal mund tё mos përputhet me mendimin tonë, dhe pёr kёtё arsye pёrgjegjёsia e shkrimit nё portal i pёrket vetem autorit. 6-BESATIME: Në të njëjten kohë është portali i vetem zyrtar ku “DIASPORA DHE LOBI SHQIPTAR NË TURQI” publikon. 7-Kryeredaktor: Sokol Brahaj◄

Dizajn: Shaban ILIRI, Perkthimi ne Shqip Can ARNAVUT - Kontakt: shabaniliri35@gmail.com'